Fra dropout til kjemiingeniør

Karim Daniel Horsberg (27) hoppet av videregående og fikk aldri vitnemål. Nå studerer han ved Høgskolen i Oslo.

– Etter hvert som tiden gikk fant jeg ut at jeg ville bli pilot. Men uten vitnemål var det en fjern drøm. Jeg forsøkte først å fullføre videregående på egenhånd, men det gikk ikke så bra. Derfor måtte jeg tilbake til skolebenken.

Fullførte vgs som privatist

Våren 2013 begynte Karim på Sonans i Oslo. 

– Jeg manglet fem fag fra videregående, pluss at jeg trengte å forbedre karakteren i en del fag. I tillegg måtte jeg ta realfagsmatte og fysikk.

Selv om 27-åringen hadde en drøm om å bli pilot, var det med blandede følelser at han satte seg på skolebenken igjen. I dag er han overlykkelig over valget han tok. Blant annet har han forbedret karakteren i naturfag.

– Jeg hadde 3 fra før, men fikk en 6-er. Det er jeg utrolig fornøyd med.

Portrettbilde av Karim Daniel Horsberg

Fikk 6 i kjemi

Etter hvert som Karim tok fag på Sonans, endret fremtidsplanene seg. Han ville ikke lenger bli pilot.

– Jeg la fra meg pilotdrømmen på grunn av jobbmarkedet. Overraskende nok ble jeg veldig interessert i realfag da jeg gikk på Sonans. Det var jeg overhodet ikke interessert i på videregående, forteller han.

Karim mener de engasjerende lærerne på Sonans var hovedgrunnen til at fag som fysikk, biologi og matte plutselig ble så interessante. Den eksamensrettede undervisningen gav ham også en god mestringsfølelse.

– Kjemi ble favorittfaget. Læreren var veldig flink til å forklare. Faktisk så flink at selv jeg som ikke hadde hatt kjemi før, endte opp med en6-er, sier han mens han trekker på smilebåndet.

Fra Sonans til høgskole

Nå studerer Karim på Høgskolen i Oslo og Akershus for å bli kjemiingeniør. I tillegg tar han noen emner i kjemi på universitetet. Selv om Karim har kommet inn på høyere utdanning, tenker han ofte tilbake til tiden på Sonans.

Karim blir alvorlig.

– Som dropout fikk jeg hjelp på Sonans hele veien frem til jeg kom inn på kjemiingeniør-studiet. Det kommer jeg aldri til å glemme.

Karims råd for å lykkes

Karim har ett godt råd til alle som vurderer å ta fag som privatist.

– Det er mye bedre å følge undervisningen ved en skole enn å lese til privatisteksamen på egen hånd. Du får bedre struktur på studiene og har alltid noen du kan spørre om hjelp. Jeg hadde i hvert fall ikke kontroll da jeg forsøkte å ta fag alene. Jeg trengte fellesskapet for å fullføre vitnemålet og bli noe her i livet, avslutter han.

Vil du ha råd og hjelp til å finne den rette veien for deg? Ta kontakt med en av rådgiverne våre i dag!

Bestill gratis rådgivning

Karakterkalkulator

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Sanna er Sonans sin chatrobot. Hun er under opplæring, men kan svare på de fleste spørsmål relatert til Sonans. Fortell Sanna hvilken skole som er mest relevant for deg, så får du bedre svar.
-
Les mer: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-