Hopp til hovedinnhold

Thomas gikk fra 2 til 6 i matte

Thomas (28) er en av de aller første studentene på Sonans Tønsberg. Han tar opp fag med 23/5-pakken for å komme inn på Politihøyskolen.  

Det eneste minnet Thomas har med ekte læringsglede var i andreklasse på videregående skole da han gikk service og samferdsel og hadde IKT. Ved siden av skolen var han aktiv innenfor bordtennis og golf, og forteller at han var mer interessert i det sportslige enn det faglige. I dag er han trener for det lokale bordtennislaget.  

Drømmen om å bli fallskjermjeger 

Thomas hadde egentlig sett for seg å bli fallskjermjeger. Da han var ferdig på videregående søkte han seg inn og ble tatt ut til opptak. Samtidig som han fikk beskjeden om at han hadde kommet inn, fortalte kjæresten hans at hun var gravid. Thomas måtte tenke seg om.  

- Hadde jeg gått inn i militæret og begynt på utdannelsen hadde jeg hatt altfor lite permisjon, forteller Thomas.  

Thomas bestemte seg for å takke nei.  

Holdt på å møte veggen 

Istedenfor en karriere som fallskjermjeger gikk Thomas ut i jobb. Han har jobbet som vaktmester i kommunen, industrimekaniker med spesialfelt i reparasjon av bowlingmaskiner og hatt et enkeltmannsforetak hvor han blant annet drev med trefelling og linjerydding.  

- Jeg er litt arbeidsnarkoman, forteller Thomas.  

Firmaet gikk bra, men etter et år kjente Thomas at det ikke var lenge før han kom til å møte veggen. Han kjente at han ikke hadde selvkontroll, og alt annet ble bortprioritert, det var kun jobben som sto i fokus. 

Fant tilbake til læringsgleden 

Thomas har etter hvert en stor sekk med erfaring. En ting han skjønte var at han kunne få til det aller meste så lenge han bare gadd og hadde litt struktur på det. Etter mange år i arbeidslivet fikk Thomas tilbake den følelsen han hadde hatt det ene året på videregående.  

- Jeg fikk lyst til å jobbe med noe jeg brant skikkelig for. Valget falt da på politi, sier han. 

Å komme inn på politihøyskolen ble motivatoren for å begynne å ta opp fag.  

- Jeg bestemte meg for å undersøke privatskoler og hvilke muligheter jeg hadde. Det var akkurat da det hadde begynt å komme litt informasjon om Sonans Tønsberg, sier Thomas.  

Skolen hadde ikke åpnet enda, men Thomas følte at det var som om universet sa noe til han. Det var meningen at han skulle begynne på Sonans.  

- Det kunne ikke vært bedre timing for min del. Jeg ringte til en rådgiver, og hadde en veldig hyggelig samtale. Jeg fikk den informasjonen jeg trengte og fikk lagt en plan, sier han.  

For Thomas har det vært kjempegøy å starte på skolen igjen.  

- Jeg elsker alle fagene jeg har. Jeg trengte rett og slett bare å bli litt voksen. Man blir jo litt flinkere på den sosiale fronten når man er litt eldre. Jeg er sosial og snakker med alle på skolen, forteller han. 

Tar 23/5 pakken 

- Det funker veldig bra. Det er lagt opp veldig effektivt og fagene jeg har passer bra sammen. All ære til rektor Liv-Beate som har klart å kjøre det så knirkefritt med tanke på at det er det første semesteret, og en helt ny skole. Imponerende, sier Thomas.  

Nå skal han bruke et år på 23/5-regelen. Opptaket til politihøyskolen er i mars, derfor har Thomas et ekstra semester, og han vurderer å bruke tiden på å ta noen realfag. Når først er i gang ser han nemlig ikke noen grunn til å slutte.  

- Kanskje noe endrer seg om jeg tar noen flere fag? Det kan jo hende jeg finner ut at jeg vil gjøre noe annet også, sier Thomas.  

Foreløpig går det veldig bra, og Thomas stortrives med skolehverdagen. 

- Spesielt matte synes jeg har gått veldig bra. Jeg tror det har sammenheng med at når man blir litt eldre er det lettere å forstå sammenhengene. Man har et svar å forholde seg til, det liker voksne folk, avslutter Thomas.  

 

Vi ønsker Thomas lykke til videre!