Hopp til hovedinnhold

Dilan gikk fra 2 til 6 i naturfag

Etter å ha fått tilbake selvtilliten på at hun kan oppnå gode karakterer, har Dilan (23) fra Lillestrøm kommet inn på jusstudiet i Oslo.

— Jeg tok et friår etter andreklasse på videregående, fordi det ikke gikk så bra. Det var i løpet av det året jeg hørte om privatistordningen for første gang. Så da jeg gikk ut av videregående uten vitnemål, hadde jeg allerede en stund hatt tanken om å ta fag som privatist i bakhodet, forteller Dilan.

Fikk tilbake læringsgleden

Hun bestilte enkelt fagene hun trengte på sonans.no, og hun tok fatt på det første semesteret. I løpet av de første ukene fikk Dilan læringsgleden tilbake. Hun satte seg et mål om å få toppkarakterer.

Bestill gratis rådgivning her

— Før eksamen hadde jeg helt panikk og tenkte: «Nei, dette kommer ikke til å gå!» Men på selve eksamenen gikk det veldig bra. Jeg innså at alt er mulig, det sitter i hodet.

Jeg vil gjerne takke læreren min Nedim. Han er mye av grunnen til at jeg har fått så gode karakterer som jeg har.

Dilan vil gjerne trekke frem den enkle måten Nedim lærer bort på som positivt. I tillegg har han alltid fokus på eksamen, som gjorde det lett å holde motivasjonen oppe. 

- Forholdet man har til lærerne på Sonans er helt spesielt, man har lærerne bak seg hele veien. Mentaliteten jeg kom ut med fra Sonans har hjulpet meg mye på universitetet, jeg merker at pensum ikke er så skummelt lenger
 

Alt er mulig

I løpet av tiden på Sonans har Dilan stadig satt seg høyere mål. Først og fremst måtte hun få generell studiekompetanse. Med en femmer i norsk skriftlig fikk Dilan skrivegleden tilbake og bestemte seg for å søke seg inn på juss i Oslo. Hun er snart ferdig med første semester og gleder seg til å fortsette læringsreisen hun er på. 

— På Sonans blir du fortalt at alt er mulig, mens på videregående følte jeg at ingen hadde troen på meg, forteller Dilan.

Godt miljø

Dilan stortrives på Sonans i Oslo og trekker frem miljøet og lærerne.

— Det er flinke lærere og morsom undervisning. Jeg har et godt forhold til alle lærerne. Jeg føler meg trygg på eksamen, fordi jeg vet at de vil mitt beste. Når man kommer rett fra videregående er man kanskje litt usikker på seg selv.

Nå er selvtilliten på plass, og de gode karakterene fortsetter å komme.

Hardt arbeid gir resultater

— På videregående trodde jeg det bare var genier som kunne få seksere, men nå vet jeg at det skyldes hardt arbeid og lange dager på lesesalen.

Dette semesteret har Dilan en høy studiebelastning med mange fag, men tar det hele med knusende ro og beholder troen på at det skal gå bra.

-Det sitter i hodet, konkluderer hun.