Hopp til hovedinnhold

Slik får du en effektiv plan for nettstudiene

Å nå et mål krever planlegging. Det er ikke alltid like lett å legge en plan. Alle lærer og arbeider ulikt, likevel mener vi at god planlegging er helt essensielt for å lykkes. Her finnes en enkel mal for å legge en god plan som sikrer deg å nå ditt mål!

Planlegg frem i tid

Begynn på innleveringer i god tid. Det er aldri gøy å starte kvelden før. Om du har kontroll på når alle innleveringer er, kan du også legge en god plan slik at du vet du får arbeidet nok med hver innlevering.

Ha en kalender

Legg inn webinarer, innleveringer, prøveeksamenene og eksamensdatoer i kalenderen. Når du har denne oversikten er det lettere å planlegge hva du må gjøre når.

Book gratis rådgivning

To-do listen

Begynn hver uke med å lage en liste over alt som skal gjøres. Dette er en god måte å arbeide på som gjør det lettere å prioritere hva du skal gjøre, og sørger for at du holder følge med studieplanen.

Tidsplanlegging

Bestem deg for hvor mye tid du skal bruke på hver oppgave du gjør. Det er lurt å planlegge alt fra hvor lang tid du setter av til å lese et kapittel, til hvor lenge du skal skrive på en oppgave.

Hold deg til planen

Prokrastinering er en students verste fiende. Pass på at du så godt det lar seg gjøre følger planen, dette gjør det lettere å opprettholde kontroll slik at du ikke faller bakpå.

Sist, men ikke minst: søk hjelp! Om du ser at du sliter med å få kontroll og oversikt over alt som skal gjøres kan du for eksempel kontakte rådgiver på skolen for hjelp til å sette opp en plan som fungerer for deg. Rådgiverne på Sonans Utdanning er der for å hjelpe deg hele veien inn i mål!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift