Hopp til hovedinnhold

Privatist i Tromsø

Feilmelding

Deprecated function: Use of "static" in callables is deprecated in Drupal\user\Entity\Role::postLoad() (line 172 of core/modules/user/src/Entity/Role.php).

Sonans i Tromsø er vår nordligste privatistskole. Her får du hjelpen du trenger for å lykkes på eksamen.

Hvilke fag kan du ta?

I Tromsø tilbyr Sonans eksamensrettet undervisning i de fleste fellesfag og enkelte programfag fra studiespesialiserende. 

Vil du forbedre snittet ditt, fullføre vitnemålet, ta realfag eller kanskje ta påbygg til generell studiekompetanse? Rådgiverne våre hjelper deg gjerne med å finne ut hva som er riktig for akkurat deg.

Gratis rådgivning

Du kan få hjelp til å regne ut snittet ditt, se på krav til høyere utdanning samt få et konkret forslag til studieløp mot ditt mål. Våre rådgivere har lang erfaring og kan finne muligheter du kanskje ikke er klar over. Kan du for eksempel bytte fremmedspråk?

Bestill en time hos rådgiver. Rådgivning hos oss er gratis og uforpliktende.

Skolestart og opptakskrav

Vi har skolestart to ganger i året. Høstsemesteret starter i august, vårsemesteret starter i januar. Sonans har ingen opptakskrav og har løpende opptak frem mot skolestart, så lenge vi har ledige plasser. Høstopptaket er i gang, du kan sikre deg en skoleplass i dag

Hvorfor velge Sonans Tromsø

Læreren din kommer til å bruke arbeidstiden sin på deg - i klasserommet, i veiledning og på prøveeksamener. All undervisning er rettet mot eksamen. Det er den som er viktig for deg, enten målet ditt er å stå i matte eller få en 6’er i historie.

Vi har lyse lokaler med lesesal og flere kollokvierom. Klasserommene er åpne hvis du vil sitte der og lese utenom undervisningen. Ellers finner du to sofakroker, kaffemaskiner og en kjøkkenkrok. Og trenger du frisk luft setter du deg ut på platten som er røykfritt område, eller stikker til Kongeparken like over gata.

Privatisteksamen Tromsø

På Sonans i Tromsø blir du klar til privatisteksamen på kun 12 uker!  Selve eksamen arrangeres av fylkeskommunen. Du melder deg opp til eksamen som privatist på Privatistportalen.

Her finner du oss

Sonans holder til midt i Tromsø sentrum, i krysset Vestregata og Fredrik Langes gate, like ved Kongeparken. Inngangen er på hjørnet under tårnet. Det er svært gode forbindelser med buss og kjører du bil er det en del parkeringsplasser i nærheten. Det er mulighet for studentrabatt på månedsleie på parkering hos Europark ved Storgata Camping.

Viktige datoer

{{ findSemestersTimetable(2) }}
  • Timeplanen og boklisten til
  • for faget