Hopp til hovedinnhold

Privatist i Bergen

Sonans i Bergen er en av våre større campuser. Her får du hjelpen du trenger for å lykkes på eksamen.

Hvilke fag kan du ta?

I Bergen tilbyr Sonans eksamensrettet undervisning i alle fellesfag og en rekke programfag fra studiespesialiserende. 

Vil du forbedre snittet ditt, fullføre vitnemålet, ta realfag mot medisinstudiet eller kanskje ta påbygg til generell studiekompetanse? Rådgiverne våre hjelper deg gjerne med å finne ut hva som er riktig for akkurat deg.

Gratis rådgivning

Du kan få hjelp til å regne ut snittet ditt, se på krav til høyere utdanning samt få et konkret forslag til studieløp mot ditt mål. Våre rådgivere har lang erfaring og kan finne muligheter du kanskje ikke er klar over. Kan du for eksempel bytte ut programfag?

Bestill en time hos rådgiver eller kom innom Sonans i Bergen for drop-in. Rådgivning hos oss er gratis og uforpliktende.

Skolestart og opptakskrav

I Bergen er det skolestart to ganger i året. Høstsemesteret starter i august, vårsemesteret starter i januar. Sonans har ingen opptakskrav og har løpende opptak frem mot skolestart, så lenge vi har ledige plasser. Høstopptaket er i gang, du kan sikre deg en skoleplass i dag

Hvorfor velge Sonans Bergen

Læreren din kommer til å bruke arbeidstiden sin på deg - i klasserommet, i veiledning og på prøveeksamener. All undervisning er rettet mot eksamen. Det er den som er viktig for deg, enten målet ditt er å bestå sidemål eller få en 6’er i fysikk 1. I Bergen har vi en moderne lab for alle realfagskursene.

Skolen har grupperom, lesesaler og et stort, hyggelig fellesrom. Her kan du slå av en prat over en kaffekopp eller bare slappe av før neste undervisningstime.

Privatisteksamen Bergen

På Sonans i Bergen blir du klar til privatisteksamen på kun 12 uker!  Selve eksamen arrangeres av fylkeskommunen. Du melder deg opp til eksamen som privatist på Privatistportalen.

Her finner du oss

Sonans holder til i C. Sundts gate 27, langs Vågen i Bergen sentrum. Skolen er lett tilgjengelig med gangavstand til all offentlig transport.

Lange åpningstider 

Skolen er åpen mandag-torsdag kl. 8-20 og fredag kl. 8-16 i undervisningsperiodene.

Du kan lese på skolen visse helger i semesteret, lørdag og søndag kl. 11-17.

Viktige datoer

{{ findSemestersTimetable(2) }}
  • Timeplanen og boklisten til
  • for faget