Hopp til hovedinnhold

Anna fikk toppkarakter i matte tross eksamensnerver

For å komme ett steg nærmere målet sitt, valgte jusstudenten Anna van der Hagen (20) å ta opp Matematikk R2 via nettstudier. 

– Jeg har alltid hatt et ønske om å studere rettsvitenskap på Universitetet i Bergen. På grunn av høye opptakskrav kom jeg ikke inn på første forsøk. Ettersom førsteåret er likt på rettsvitenskap ved Universitetet i Agder, bestemte jeg meg for å begynne der først, for ikke å miste et år, forteller hun.

Gikk til en rådgiver

Deretter la hun, i samråd med en rådgiver på Sonans, en plan for hvilke fag hun skulle forbedre for å komme inn på masterprogrammet.

På rådgivningstimen fant hun ut at Sonans Nettstudier kunne tas ved siden av studiene. Anna hadde ikke studert på nett før, men det skulle vise seg å gå helt fint.

Godt forberedt til eksamen

– Det var ekstremt mye jobb, med oppgaver etter hvert kapittel, innlevering av prøver, prøveeksamen og god feedback fra læreren. Jeg husker likevel eksamensdagen som en ekkel dag. Jeg hadde vært der før og ville jo ikke tilbake. Jeg var heldigvis godt forberedt og det gikk bedre enn jeg trodde! Mye bedre.

Treeren i Matematikk R2 fra videregående ble forbedret, og Anna kan nå være stolt av den nye karakteren, en sekser.

Fikk seks i matte

– Dersom man jobber hardt kan man oppnå det meste. Takket være Sonans fikk jeg motivasjonen og «pushet» jeg trengte, avslutter jusstudenten, som krysser fingrene for å kunne flytte til Bergen i høst.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift