Hopp til hovedinnhold

Privatist­ på skole

Trenger du bedre karakterer, eller mangler du kanskje fag? Som privatist hos oss, er du sikret engasjerende lærere og undervisning som er spisset mot eksamen.

Privatist i klasserom

Dagene i klasserommet for deg som er privatist, består først og fremst av forelesning. I fag hvor det er nødvendig, blir det også satt av tid til løsning av oppgaver. Lærerne dine vet godt hva det vil si å være privatist. De vet hva som er viktig for å gjøre det bra på privatisteksamen, og legger opp undervisningen etter det. Tidligere eksamensoppgaver blir ofte brukt som eksempler.

Lærerne og undervisningen blir evaluert av deg og dine privatist-medelever hvert semester. 

Se oversikt over hva som er inkludert i kursavgiften

Rådgiving – også underveis

Hos oss kan du få gratis rådgiving og karakteranalyse før du starter. Da kan du få bekreftet valgene dine, eller få hjelp til å finne nye løsninger før du bestemmer deg for å bli privatist. Du velger selv om du vil ha rådgivning på skole, telefon, eller om du vil ha digital rådgivning

Du kan også få en samtale med rådgiver underveis i skoleåret. Da får du sjekket at alt går etter planen, og at du oppnår målene dine som privatist. Dette er selvfølgelig også inkludert i prisen når du tar fag hos oss.

Bestill gratis rådgivning

Studieteknikk og eksamensnerver

Trenger du tips til hvordan du som privatist kan jobbe mest mulig effektivt med fagene? Hva du kan gjøre for å øve opp hukommelsen? Dette og mye mer lærer du om på kurset i studieteknikk, som du får gratis når du er privatist på Sonans. Du får også gratis kurs i eksamensmestring, der vi hjelper deg med hvordan du kan kontrollere nervene og fokusere på arbeidsoppgavene dine.

Vil du lese mer om studieteknikk?

Jobb med andre privatister

Du lykkes best hvis du jobber sammen med noen. Derfor er alt lagt til rette for kollokvie- og gruppearbeid på skolene våre, med egne rom dere kan arbeide i. Trenger du hjelp til å komme i gang, er det bare å spørre læreren din.

Prøveeksamen

Trenger du å trene litt på selve gjennomføringen av privatisteksamen? Hos er prøveeksamen inkludert i prisen. En skriftlig prøveeksamen er inntil fem timer, og en muntlig prøveeksamen er inntil 30 minutter. Hvordan dette gjennomføres kan variere litt fra fag til fag. 

Etter prøveeksamen vil du få veiledning og tilbakemelding fra læreren din, slik at du er best mulig forberedt til den dagen det virkelig gjelder.

Ekstra støtte på nett

Du kan få gratis tilgang på nettkurs i mange av fagene du tar når du er privatist hos oss. Det kan være en god støtte frem mot privatisteksamen, og gir mulighet for repetisjon av temaer du syns er vanskelige. Du får benytte seg av alt som ligger tilgengelig på nettkursene, utenom nettlærer og webinarer, og du kan repetere så mange ganger du vil.

Hjelpen er nær helt til privatisteksamen

Lærere og rådgivere er på skolen også etter at undervisningen i faget er over. Så hvis du trenger noe, er de tilgjengelige for deg helt frem til privatisteksamen. Kanskje det er noe du vil si eller vite etter privatisteksamen også? Bare ta kontakt!

Her har vi skoler

Vi har skoler i Bergen, BodøDrammen, Fredrikstad, HamarKristiansand, Lillestrøm, Oslo, Porsgrunn, Sandvika, SkiStavanger, TromsøTrondheim og Tønsberg.

Ønsker du å kombinere klasseromsundervisning med nettstudier, legger vi til rette for det.

Finn fagene du vil ta