Hopp til hovedinnhold

Rohan gikk fra 2 til 6 i naturfag

Rohan Raj (24) vil bli barnevernspedagog. Med «23/5 pakken» på Sonans Utdanning i Porsgrunn tar han først opp igjen alle fellesfagene fra videregående.

– Karakterene mine var ikke så «pene», hvis jeg kan si det slik. Motivasjonen og fokuset mitt på videregående var dessverre en helt annen plass. Prioriteringene mine var rett og slett annerledes den gangen, forteller han.

Da Rohan forstod at han likevel ønsket seg videre inn på et studium, kom også motivasjonen. Denne våren har han blant annet forbedret karakteren sin i engelsk muntlig, fra 4 til 6 og i naturfag fra 2 til 6.

– Jeg ser annerledes på karrieremulighetene mine nå. Jeg tror det er viktig å sette seg klare mål. Når målene først er satt, og man har laget en «oppskrift» på hvordan de skal nås, blir ting mye lettere.

Jobbet tett med lærerne

For en som ikke har vært på skolen på mange år var det veldig rart å sette seg på skolebenken igjen, minnes Rohan, men beskriver hverdagen på Sonans som sosial.

– Jeg valgte Sonans fordi jeg hadde hørt masse positivt om skolen og ble fortalt at Sonans jobber tett med elevene, stiller opp for dem og virkelig vil at du skal oppnå målene dine. Det var jo akkurat det jeg trengte. Jeg har både venner, søsken og bekjente som har gått her og de har kommet veldig godt ut av det.

Jeg vil også rette en ekstra takk til naturfagslærerne på Sonans i Porsgrunn. De har virkelig vært helt suverene fra dag en, forteller han.

God øving med prøveeksamen

Prøveeksamen, som er en del av tilbudet på Sonans, hjalp Rohan mye i forberedelsene før den virkelige eksamen.

– Jeg gjorde noen grove feil på prøveeksamen, og ble da fortalt på en positiv måte hva jeg måtte jobbe med og hvordan jeg skulle gjøre det frem mot den ordentlige eksamen. Prøveeksamen er et veldig bra tilbud når undervisningen er ferdig.

Fikk hjelp av rådgiver

Før Rohan startet på Sonans, fikk han hjelp fra en rådgiver.

– Jeg bestilte rådgivningstime på Sonans.no, og ble invitert til en personlig samtale. De spurte først hva jeg kunne tenke meg etter tiden på Sonans og hvilke ønsker og mål jeg hadde. Deretter satte vi sammen opp en realistisk plan på hvordan jeg skulle oppnå disse og hva jeg måtte gjøre. Den planen følger jeg fremdeles, den har vært til stor hjelp.

– Alt i alt er jeg kjempefornøyd og vil selvfølgelig anbefale dette til alle som er i tvil om Sonans er noe for dem. Her lærer du gode studieteknikker og får gode råd til hvordan du skal lykkes. Nå er drømmen min å bli barnevernspedagog, avslutter han.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift