Mathias gikk fra 2 til 5 i historie

Mathias (22) hadde ingen planer etter førstegangstjenesten. Karakterene fra videregående var ikke gode nok for videre studier. Mathias var også usikker på om studier i det hele tatt lot seg kombinere med fritidsinteressene hans.

— Jeg har alltid holdt på med idrett og flere aktiviteter. Derfor ble skolen nedprioritert, i alle fall på videregående, sier Mathias. 

Tromsøværingen hadde tankene sine et helt annet sted enn på pensum gjennom skoledagen. Han brukte heller energien på fotball, kampsport og venner. Likevel klarte han å fullføre videregående, og han fikk vitnemål.

— Etter videregående gikk jeg inn i Forsvaret. Der stortrivdes jeg. Men da kompisene mine begynte å snakke om videre studier, bare satt jeg der og var stille. Jeg hadde ingen plan.

— Med fare for at dette blir en klisjé; Jeg hadde jo sett reklameplakatene fra Sonans i byen her. Jeg la merke til at studentene på plakatene hadde ulike bakgrunner. Jeg tenkte at hvis alle de studentene klarer det som står der, så burde jeg også klare det, sier Mathias og ler litt.

Bestill gratis rådgivning

Fikk en skreddersydd plan

Mathias driver med kampsport på høyt nivå. Han ønsker å satse videre på kampsporten, så lenge det lar seg kombinere med studier. Det ble derfor spesielt viktig for ham å få en skreddersydd plan. Etter en time med en rådgiver på Sonans i Tromsø fikk han kartlagt karakterene sine og lagt en plan.

— Rådgiveren spurte meg blant annet om bakgrunnen min og hva jeg likte. Jeg følte at det ble tatt hensyn til interessene mine, og at alt egentlig var mulig så lenge jeg jobbet litt.

Gode resultater

— Mange tror at resultatene kommer gratis, at Sonans gir deg gode karakterer. Det stemmer ikke. Det er derimot slik at hvis du har lyst til å gjøre det bra, så er Sonans et bra sted å være.

Mathias har til nå tatt opp historie, geografi, engelsk, samfunnsfag og sosialkunnskap. Han har forbedret karakterene sine i samtlige fag.

— Hvis man gidder er det gull verdt!

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-