Hopp til hovedinnhold

Guro gikk fra 3 til 5 i matte

Guro (22) fra Harstad trodde ikke hun kunne få gode karakterer. Men for å oppfylle drømmen om å bli psykolog, var det nettopp det hun måtte få til: et langt høyere snitt enn hun gikk ut av videregående med.

På videregående så ikke Guro på seg selv som en som kunne få gode karakterer. Hun hadde ingen ambisjoner og syntes skolen var kjedelig.

— Det var umotiverende. Jeg prioriterte heller russetiden og jobbing. Da gikk det selvfølgelig ikke så bra på eksamen, forteller hun.

Ville følge drømmen

Etter et opphold i militæret startet Guro på studier i Oslo. Ettersom karakterene fra videregående ikke holdt for å komme inn på psykologi, så gikk hun for andrevalget: HR og ledelse.

— Jeg tenkte det var et greit alternativ. Men etter tre måneder innså jeg at det var ingenting annet jeg heller ville enn å bli psykolog. Og da måtte jeg ta noen grep.

En ny, god plan

Nordlendingen hadde sett reklame fra Sonans Utdanning som viste andre i samme situasjon som henne. De hadde forbedret karakterene sine og kommet inn på studiet de ønsket.

Med disse historiene i bakhodet, bestilte Guro en rådgivningstime på sonans.no. Sammen med rådgiveren la hun en plan som skulle lede henne til profesjonsstudiet i psykologi.

Bestill gratis rådgivning her 

— Planen var godt lagt opp i forhold til fag og mengde. Den passet meg utmerket. Nå er jeg halvveis i planen!

Fikk struktur på lesingen

På Sonans på Bislett i Oslo møter Guro kjente fjes i klasserommet og i gangene, og hun har fått struktur på lesingen.

— Lærerne på Sonans går rett på sak og er ufattelig flinke til å få frem det store bildet. Det har gjort at jeg har fått en mye bedre forståelse for hvert enkelt fag. Nå koser jeg meg plutselig med diktanalyse, sier Guro og ler.

Angret ikke ett sekund

I ettertid har hun ikke angret ett sekund på at hun droppet av studiene i HR og ledelse for å begynne på nytt.

— Tiden på Sonans har vært både motiverende og inspirerende, og jeg går her så lenge jeg må for å komme inn på psykologi.

Halvveis i planen er drømmen i sikte for Guro, og hun satser på å bli psykologistudent i 2020.

 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift