Hopp til hovedinnhold

Online

Studer når og hvor du vil med undervisning online hos Sonans. Alt du lærer er rettet mot eksamen, og du får hele tiden god oppfølging fra lærere og rådgivere.

Sonans tilbyr undervisning online i alle obligatoriske fellesfag, og en rekke programfag innenfor realfag, samfunnsfag, økonomi og språk. Alle kursene er laget for at du skal lykkes på eksamen, og bygget opp rundt offentlig godkjente kompetansemål.

Få all hjelp du trenger med undervisning online 

Vi følger deg opp underveis, akkurat som om du skulle vært på en av campusene våre. Lærerne retter og kommenterer oppgaver du sender inn, og svarer på spørsmål i fagforum. Rådgiverne hjelper deg med å finne ut hvilke fag du trenger før du starter, og er tilgjengelige helt til du er ferdig med kursene. Vi tar gjerne en prat, også etter at du er ferdig med eksamen!

Rådgivning for undervisning online kan du få digitalt, på telefonen eller ved oppmøte på skole. Du bestiller time til rådgivning her.

Fleksibel oppstart

Vi har opptak hele året, så du kan starte akkurat når det passer deg. Se alle kursene du kan ta online.

Filmer

Det visuelle er viktig når du skal lære, derfor bruker vi mye video for å lære deg fagene. For eksempel blir matematiske problemstillinger og kjemiske prosesser på labben forklart med filmer.

Du kan også delta i “live” undervisning, via nettløsningen GoToWebinar. Dette arrangeres 5 – 10 ganger per semester avhengig av hvilket fag du tar. Her går nettlæreren din gjennom teori og oppgaver som er viktig til eksamen, og du har mulighet til å stille spørsmål underveis. Du kan bruke PC, MAC, nettbrett eller smarttelefon. Opptak av «timen» kan sees i etterkant så mange ganger du ønsker.

Studieteknikk og eksamensmestring

Trenger du tips til hvordan du kan jobbe mest mulig effektivt med fagene og hva du kan gjøre for å øve opp hukommelsen?  Kanskje lurer du på hvordan du kan kontrollere nervene og fokusere på arbeidsoppgavene dine. Dette og mye mer lærer du om i kurset studieteknikk og eksamensmestring som du får gratis som student hos Sonans.

I hvert fag finner du mange eksamensrelaterte oppgaver og prøveeksamen du kan sende inn, og som din lærer retter og gir deg tilbakemeldinger på. I tillegg finner du et rikholdig utvalg digitale tester slik at du får god anledning til å repetere underveis. 

Prøv online gratis

Lurer du hvordan det er å være onlinestudent? Prøv online gratis her.

Hjelper deg å planlegge

Trenger du hjelp til å strukturere studiene? I studieplanleggeren kan du legge undervisningsøktene inn i din egen timeplan og synkronisere den med kalenderen din.

Undervisning online - perfekt for deg med mye på planen

Leseplass på campus

Når du tar undervisning online er du selvsagt velkommen til å lese på campusene våre. Du kan bruke det trådløse nettet, og delta på alle gratis ekstrakurs. Ta kontakt med campusen nærmest deg for oversikt over hva du kan delta på. Du finner oss i Bergen, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, LillestrømOsloSandvika, SkiStavanger, TromsøTrondheim og Tønsberg.

 Se film om Sonans online:

Se alle fag du kan ta online

Viktige datoer

  • Påmeldingsfristen til eksamen høsten 2022 er 15. september
{{ findSemestersTimetable(2) }}
  • Timeplanen og boklisten til
  • for faget