Hopp til hovedinnhold

Nettstudier - Online

Ta nettstudier når og hvor du vil. Alt du lærer er rettet mot eksamen, og du får hele tiden god oppfølging fra lærere og rådgivere.

Nettundervisning i alle obligatoriske fellesfag, og en rekke programfag innenfor realfag, samfunnsfag, økonomi og språk. Alle nettkursene er laget for at du skal lykkes på eksamen, og bygget opp rundt offentlig godkjente kompetansemål.

Start semesteret i Tanzania!

Vi ønsker å gi deg som nettstudent muligheten til å ta deler av semesteret i Tanzania. Her får du organisert reise og opphold samtidig som du tar opp fag som privatist.

Les mer om Sonans Abroad her!

Få all hjelp du trenger med nettundervisning

Når du tar nettundervisning følger vi deg opp underveis, akkurat som om du skulle vært på en av campusene våre. Lærerne retter og kommenterer oppgaver du sender inn, og svarer på spørsmål i fagforum. Rådgiverne hjelper deg med å finne ut hvilke fag du trenger før du starter, og er tilgjengelige helt til du er ferdig med nettkursene. Vi tar gjerne en prat, også etter at du er ferdig med eksamen!

Rådgivning for nettstudier kan du få digitalt, på telefonen eller ved oppmøte på skole. Du bestiller time til rådgivning her.

Ta opp fag på nett med fleksibel oppstart

Vi har opptak hele året, så du kan starte akkurat når det passer deg. Se alle nettkurs du kan ta her.

Nettstudier med videoundervisning når det passer for deg

Det arrangeres rundt 10 webinarer per semester avhengig av hvilket fag du tar. Dette er videoundervisning der læreren din går igjennom teori og oppgaver som er viktig til eksamen. Du velger selv om du vil følge webinarene til oppsatt tid eller se opptak når det passer for deg. Læreren din er uansett tilgjengelig for å svare på dine spørsmål, underveis i webinaret og i fagforumet i etterkant. 

Det visuelle er viktig når du skal lære, derfor bruker vi mye video, i tillegg til webinarene, for å lære deg fagene. For eksempel blir matematiske problemstillinger og kjemiske prosesser på labben forklart med filmer.

Studieteknikk og eksamensmestring

Trenger du tips til hvordan du kan jobbe mest mulig effektivt med fagene og hva du kan gjøre for å øve opp hukommelsen?  Kanskje lurer du på hvordan du kan kontrollere nervene og fokusere på arbeidsoppgavene dine. Dette og mye mer lærer du om i kurset studieteknikk og eksamensmestring som du får gratis som student hos Sonans.

I hvert nettkurs finner du mange eksamensrelaterte oppgaver og prøveeksamen du kan sende inn, og som din lærer retter og gir deg tilbakemeldinger på. I tillegg finner du et rikholdig utvalg digitale tester slik at du får god anledning til å repetere underveis. 

Prøv Online gratis

Lurer du hvordan det er å ta nettstudier? Prøv Online gratis her.

Hjelper deg å planlegge

Trenger du hjelp til å strukturere studiene? I studieplanleggeren kan du legge undervisningsøktene inn i din egen timeplan og synkronisere den med kalenderen din.

Nettundervisning - perfekt for deg med mye på planen

Leseplass på campus

Når du tar nettstudier er du selvsagt velkommen til å lese på campusene våre. Du kan bruke det trådløse nettet, og delta på alle gratis ekstrakurs. Ta kontakt med campusen nærmest deg for oversikt over hva du kan delta på. Du finner oss i Bergen, Drammen, Fredrikstad, Kristiansand, LillestrømOsloSandvika, SkiStavanger, TromsøTrondheim og Tønsberg.

Se alle nettkurs

Viktige datoer

  • Påmeldingsfristen til eksamen høsten 2023 er 15. september Gå til Inschool
{{ findSemestersTimetable(2) }}
  • Timeplanen og boklisten til
  • for faget