Hopp til hovedinnhold

Nettstudier - Online

Ta nettstudier når og hvor du vil. Alt du lærer er rettet mot eksamen, og du får hele tiden god oppfølging fra lærere og rådgivere.

Vi tilbyr nettundervisning i alle obligatoriske fellesfag, og en rekke programfag innenfor realfag og samfunnsfag. Alle nettkursene er laget for at du skal lykkes på eksamen, og bygget opp rundt offentlig godkjente kompetansemål.

Få all hjelp du trenger med nettundervisning

Når du tar nettundervisning, følger du vår digitale læringssti hvor du jobber deg gjennom vårt varierte kursinnhold fra begynnelse til slutt. Nettlærer følger deg opp underveis, akkurat som om du skulle vært på en av campusene våre. Lærerne retter og kommenterer oppgaver du sender inn, og svarer på spørsmål på meldinger og i fagforum. Rådgiverne hjelper deg med å finne ut hvilke fag du trenger før du starter, og er tilgjengelige helt til du er ferdig med nettkursene. Vi tar gjerne en prat, også etter at du er ferdig med eksamen!

Rådgivning for nettstudier kan du få digitalt, på telefonen eller ved oppmøte på skole. Du bestiller time til rådgivning her.

Ta opp fag på nett med fleksibel oppstart

Vi har opptak hele året, så du kan starte akkurat når det passer deg. Se alle nettkurs du kan ta her.

Nettstudier med felles zoom-undervisning og individuell trefftid 

Selve nettkurset består av fagteori, forklaringer, relevante eksempler, digitale prøver, skriftlige innsendingsoppgaver, prøveeksamen og video-undervisning. I tillegg arrangerer vi felles praktiske eksamensøkter, supplert med individuelle videomøter med lærer
- både underveis i semesteret og i forkant av eksamen. 

Eksamensøktene er zoom-undervisning der læreren din går igjennom oppgaver som er viktig til eksamen, enten det er i skriftlige eller muntlige fag. Du velger selv om du vil følge eksamensøktene til oppsatt tid eller se opptak når det passer for deg. Læreren din er uansett tilgjengelig for å svare på dine spørsmål!

Studieteknikk og eksamensmestring

Trenger du tips til hvordan du kan jobbe mest mulig effektivt med fagene og hva du kan gjøre for å øve opp hukommelsen?  Kanskje lurer du på hvordan du kan kontrollere nervene og fokusere på arbeidsoppgavene dine. Dette og mye mer lærer du om i kurset studieteknikk og eksamensmestring som du får gratis som student hos Sonans.

I hvert nettkurs finner du mange eksamensrelaterte oppgaver og prøveeksamen du kan sende inn, og som din lærer retter og gir deg tilbakemeldinger på. I tillegg finner du et rikholdig utvalg digitale tester slik at du får god anledning til å repetere underveis. 

Prøv Online gratis

Lurer du hvordan det er å ta nettstudier? Prøv Online gratis her.

Fremdriftsplan og tidsbruk

Trenger du hjelp til å strukturere nettstudiene? I nettkurset finner du en fremdriftsplan som du enkelt tilpasser tiden du har til rådighet frem mot eksamen. Prøv deg frem og finn ut hvordan du jobber best og hva som passer din hverdag.

Er du usikker på hvordan du bør prioritere, kan nettlæreren din hjelpe med det.

Nettundervisning - perfekt for deg med mye på planen

Leseplass på campus

Når du tar nettstudier er du selvsagt velkommen til å lese på campusene våre. Du kan bruke det trådløse nettet, og delta på alle gratis ekstrakurs. Ta kontakt med campusen nærmest deg for oversikt over hva du kan delta på. Du finner oss i Bergen, Drammen, Fredrikstad, KristiansandOsloStavanger, TromsøTrondheim og Tønsberg.

Se alle nettkurs

Viktige datoer

{{ findSemestersTimetable(2) }}
  • Timeplanen og boklisten til
  • for faget