Hopp til hovedinnhold

Medisinpakke utland

Feilmelding

Deprecated function: Use of "static" in callables is deprecated in Drupal\user\Entity\Role::postLoad() (line 172 of core/modules/user/src/Entity/Role.php).

Ønsker du å studere medisin i utlandet? Vi har fagene du trenger.

Medisinstudiet i utlandet 

Mange nordmenn velger å ta legeutdannelse i utlandet. I for eksempel Polen, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia er det opprettet egne studieplasser på engelsk, og opptakskravene er lavere eller annerledes enn i Norge.

Medisin i utlandet opptakskrav

Opptakskravene varierer mellom ulike land og læresteder, men gode kunnskaper i realfag er uansett nødvendig. Fagkravene kan variere fra skole til skole, men vi hjelper deg med en tilpasset pakke avhengig av hvor du skal søke. Noen steder stilles det bl.a. krav om 4 i engelsk. 

Dette er de vanligste fagene å ta:

Snakk med en rådgiver

Siden opptakskravene kan variere så kan det være lurt å snakke med en rådgiver for kvalitetssikre fagvalget ditt. Rådgivning hos oss er gratis og uforpliktende.

Ekstra forberedelse til opptaksprøven

Vår søsterskole, Oslo Nye Høyskole (ONH), tilbyr forberedende kurs innen biologi, kjemi og medisinsk fagterminologi for deg som vil søke medisin i utlandet og vil være ekstra godt forberedt til opptaksprøven. Studieveileder ved ONH anbefaler biologi 1+2, kjemi 1+2 og deretter forberedelseskurs som et supplement.
 
Som Sonans-student kan du få 50% rabatt på forberedelseskursene

Priser

Trenger du alle fagene, er det billigere å velge hele pakken i stedet for å kjøpe fagene enkeltvis.