Hopp til hovedinnhold

Yrkesfag som privatist på Sonans

Feilmelding

Deprecated function: Use of "static" in callables is deprecated in Drupal\user\Entity\Role::postLoad() (line 172 of core/modules/user/src/Entity/Role.php).

Nyhet! Trenger du fag fra Vg1, Vg2 eller Vg3 kan du nå ta enkeltfag og pakker innen helse- og oppvekstfag på Sonans.

En yrkesrettet utdannelse gir flere jobbmuligheter! Det er stort behov for arbeidskraft og dermed mange muligheter for deg som velger yrkesfag og fagbrev innen helse- og oppvekstfag.

Mangler du enkeltfag fra Vg1 eller Vg2, eller ønsker du å starte løpet fra begynnelsen for å kvalifisere deg med fagbrev? Sonans tilbyr nå enkeltfag og pakker innen helse- og oppvekstfag. Undervisningen er nettbasert med live-streamet undervisning på ettermiddag og kveld. Dette gir deg både struktur og fleksibilitet. Du kan ta fagene fra hvor som helst i landet, og opptak av timene sikrer at du både kan repetere og tilpasse undervisningen til tider som passer for deg. Undervisningen er eksamensrettet og passer for alle.

Hos oss kan du ta alle obligatoriske programfag til Vg1, Helsefag Vg2, Barne- og ungdomsarbeider Vg2, Helsefagarbeider Vg2, Helseservice Vg2 og Helsesekretær Vg3.

Alle som tar yrkesfag på Sonans får også gratis kurs i hvordan skaffe lærlingplass på slutten av semesteret.

Finn og bestill fag

Vi hjelper deg gjerne med å finne ut hvilke fag du trenger og hvordan du raskest kommer i mål. Rådgivning og plan får du gratis på Sonans.

Bestill gratis rådgivning

Praksiskandidat – for deg med arbeidserfaring

Når du har fagbrev åpner det seg nye dører knyttet til både jobbmuligheter, lønn og evt. videre utdanning på fagskole. Praksiskandidatordningen er for voksne med dokumentert arbeidserfaring innenfor fagområdet, og ordningen kvalifiserer deg for å ta fagprøve dersom du i tillegg har bestått skriftlig eksamen i faget. For praksiskandidater er det derfor ikke krav om beståtte fag fra Vg1 og Vg2. For å kunne melde deg opp til fagprøve må du ha godkjent praksis på minimum 5 år og ha bestått skriftlig eksamen. Du fritas da for fellesfag og programfag fra Vg1 og Vg2. 

På Sonans kan du ta kurs som forbereder deg til skriftlig eksamen. Kurset er intensivt og passer for deg som er praksiskandidat og skal ha eksamen i Barne- og ungdomsarbeiderfaget eller Helsefagarbeiderfaget
Kurset går høsten 2024. Undervisningen er nettbasert med live-streamet undervisning på ettermiddag og kveld. Dette gir deg både struktur og fleksibilitet. Du kan ta fagene fra hvor som helst i landet, og opptak av timene sikrer at du både kan repetere og tilpasse undervisningen til tider som passer for deg. Undervisningen er eksamensrettet og passer for alle.

Finn og bestill fag

Kristin Rektor Oslo

Er du usikker på hva som er den beste løsningen for deg? Rektor for Sonans yrkesfag, Kristin Amundsen, hjelper deg gjerne!

Bestill gratis rådgivning om yrkesfag