Hvordan bli motivert?

«Jeg er ikke motivert til å lese i dag». OK, da er du motivert til å ligge på sofaen. Men selv det å ligge på sofaen blir kjedelig etter en stund - og du blir motivert til å gjøre noe annet. Motivasjon handler altså om lysten til å gjøre noe. 

Del inn i mål

Det å sette seg mål og jobbe mot dem, er en av de viktigste faktorene for å oppnå økt motivasjon. Del opp langsiktige mål i realistiske delmål.

Ta for eksempel målet: «Jeg vil ha generell studiekompetanse». Det første delmålet blir da å finne ut hva du mangler av fag. Etter en samtale med en rådgiver finner du ut at du mangler Naturfag. OK, da vet du hva som skal til.

Neste steg blir da: hva må legges ned av innsats for å fullføre Naturfag? Her kommer læreren din inn. Læreren vet godt hva som kreves på eksamen, og legger opp undervisningen slik at du kan lykkes. Det betyr at neste delmål bli å møte opp til undervisning hver uke.

Sjekk timeplan i fagene dine

Hvor høyt skal du?

Vær bevisst på hva du ønsker å oppnå, og hvor mange timer du er villig til å investere i å nå målet. Dersom målet er å få karakteren 5 i Naturfag, krever dette en større innsats enn om du kun vil stå på eksamen.

Usikker på hva som kreves for å oppnå karakteren du vil ha? Denne filmen viser deg hva som skal til på eksamen.

Bestem deg for å lykkes!

Du øker sjansene dine betraktelig for å lykkes, hvis du går inn med en forventing om å lykkes. Du legger ned mer energi og innsats i noe du tror at blir bra!

Det er lett at den negative stemmen i hodet sier: «Nei, jeg kommer ikke til å klare det. Jeg kan like gjerne la være å prøve.» Ikke lytt til denne stemmen! Den har fått ødelagt nok for deg allerede.

Forsøk heller å finne den andre stemmen. Den som sier at: «Jeg har greid lignende ting før, så jeg kan greie dette også.» Gjennom utfordringer og prøvelser blir du bedre kjent med deg selv og dine styrker.

Be gjerne om hjelp

Hvordan bli motivert, sitter altså i hodet ditt. Valgene du tar kan enten gjøre deg mer usikker, eller styrke motivasjonen din. Trenger du en motiverende pep-talk, bestill en rådgivningssamtale.
Lykke til med arbeidet!

 

Ida Brattbakk

Rådgiver og karriereveileder
Sonans Trondheim

 

 Bestill gratis rådgivning

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-