Hopp til hovedinnhold

Rådgivning – hvorfor det?

Ok, så du aner ikke hva du skal gjøre videre, du bare vet at du kanskje skal studere noe. Eller vent; joda, du vet nøyaktig hvor du vil men ikke hvordan du kommer dit.

Uansett, her er første gode råd: Snakk med en rådgiver hos Sonans. Kanskje neste gode råd er å få generell studiekompetanse, eller pugge til et par seksere for å øke snittet ditt – hvem vet? Jo, rådgiverne vet.

Kaster ikke bort tiden din

– Vi hjelper deg ikke bare med å finne ut hva du skal gjøre, vi gir også råd om hvordan, sier rådgiver Anette Pettersen. – Vi setter sammen riktig kombinasjon av fag og vet hvilken rekkefølge du bør ta dem i for å nå målet ditt. Så kaster du ikke bort tid og penger på å studere fag til ingen nytte.

Det finnes alltid en løsning

Anette har hjulpet elever på Sonans Utdanning i Oslo i åtte år og vet hvor forskjellig behovene er. – Noen har veldig klare mål og vet hvilke fag de trenger. Andre mangler konkrete mål, men skjønner at de må ha høyere snitt for å komme videre. Det finnes en løsning for alle, sier hun.

Slippe fag du sliter med?

– Vi rådgivere sitter på mange nyttige tips som kan gjøre studieveien lettere, sier Anette. – Mange vet for eksempel ikke at de har mulighet til å bytte ut fag. Ofte kan du droppe et fag du ikke trives med og ta et du liker, og likevel komme dit du vil. Men her er det lett å gjøre feil, så snakk med en rådgiver – da er du sikker på å få riktig fagkombinasjon.

Klasserom eller nettstudier?

Vil du ha klasseromsundervisning, eller passer det best med nettstudier for å få hverdagen til å gå opp? På Sonans velger du det selv – og du kan gjerne kombinere; litt tavle og litt skjerm.

Snakk med en rådgiver i morgen

- På nettsiden vår kan du bestille time og velge tidspunkt selv. Sannsynligvis får du time allerede dagen etter. Noen av skolene har også drop-in, forteller Anette og runder av med et råd: – Bestill time hos rådgiver i dag, så når du målene dine raskere!

 

Bestill gratis rådgivning

Kommentarer

Innsendt av Ole Berg Sylte (ikke bekreftet) på søn 21/02/2016 - 12:24

Hei, Jeg kunne gjerne tenkt meg en rådgiver samtale. Jeg mangler 2 fag og en eksamen. Spansk eksamen, treningslære vg3 og akitivitetslære vg3.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift