Rådgivning – hvorfor det?

Ok, så du aner ikke hva du skal gjøre videre, du bare vet at du kanskje skal studere noe. Eller vent; joda, du vet nøyaktig hvor du vil men ikke hvordan du kommer dit.

Uansett, her er første gode råd: Snakk med en rådgiver hos Sonans. Kanskje neste gode råd er å få generell studiekompetanse, eller pugge til et par seksere for å øke snittet ditt – hvem vet? Jo, rådgiverne vet.

Kaster ikke bort tiden din

– Vi hjelper deg ikke bare med å finne ut hva du skal gjøre, vi gir også råd om hvordan, sier rådgiver Anette Pettersen. – Vi setter sammen riktig kombinasjon av fag og vet hvilken rekkefølge du bør ta dem i for å nå målet ditt. Så kaster du ikke bort tid og penger på å studere fag til ingen nytte.

Det finnes alltid en løsning

Anette har hjulpet elever på Sonans Utdanning i Oslo i åtte år og vet hvor forskjellig behovene er. – Noen har veldig klare mål og vet hvilke fag de trenger. Andre mangler konkrete mål, men skjønner at de må ha høyere snitt for å komme videre. Det finnes en løsning for alle, sier hun.

Slippe fag du sliter med?

– Vi rådgivere sitter på mange nyttige tips som kan gjøre studieveien lettere, sier Anette. – Mange vet for eksempel ikke at de har mulighet til å bytte ut fag. Ofte kan du droppe et fag du ikke trives med og ta et du liker, og likevel komme dit du vil. Men her er det lett å gjøre feil, så snakk med en rådgiver – da er du sikker på å få riktig fagkombinasjon.

Klasserom eller nettstudier?

Vil du ha klasseromsundervisning, eller passer det best med nettstudier for å få hverdagen til å gå opp? På Sonans velger du det selv – og du kan gjerne kombinere; litt tavle og litt skjerm.

Snakk med en rådgiver i morgen

- På nettsiden vår kan du bestille time og velge tidspunkt selv. Sannsynligvis får du time allerede dagen etter. Noen av skolene har også drop-in, forteller Anette og runder av med et råd: – Bestill time hos rådgiver i dag, så når du målene dine raskere!

 

Bestill gratis rådgivning

Kommentarer

Hei, Jeg kunne gjerne tenkt meg en rådgiver samtale. Jeg mangler 2 fag og en eksamen. Spansk eksamen, treningslære vg3 og akitivitetslære vg3.

Hjertelig velkommen til oss, Ole! Du kan bestille time via denne linken. :)

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-