Hopp til hovedinnhold

Helsefagarbeider, HEA praksiskandidat

Feilmelding

Deprecated function: Use of "static" in callables is deprecated in Drupal\user\Entity\Role::postLoad() (line 172 of core/modules/user/src/Entity/Role.php).

Mangler du Vg1 og Vg2, men har arbeidserfaring innen helsefag? Da kan du med en skriftlig eksamen i dette faget kvalifisere deg for å ta fagbrev som praksiskandidat. 

Dette kurset forbereder deg til skriftlig eksamen i helsearbeiderfaget. Kompetansemålene er tilsvarende læreplan i Vg2 helsefagarbeider samt fordypning i henhold til kompetansemål for Vg3 – opplæring i bedrift. 

Praksiskandidatordningen er for voksne med dokumentert arbeidserfaring innenfor fagområdet og ordningen kvalifiserer deg for å ta fagprøve dersom du i tillegg har bestått skriftlig eksamen i faget. For praksiskandidater er det derfor ikke krav om beståtte fag fra Vg1 og Vg2. Har du fagbrev åpner det seg nye dører knyttet til både jobbmuligheter, lønn og evt. videre utdanning på fagskole. For å kunne melde deg opp til fagprøve må du ha godkjent praksis på minimum 5 år og ha bestått skriftlig eksamen.

Merk at det er opplæringskontoret i ditt fylke som godkjenner praksisen din og slik gir deg godkjenning som praksiskandidat. Du kan få godkjent tidligere skole som en del av praksisen din på minimum 5 år.

Slik er undervisningen

Undervisningen er nettbasert, med undervisningstimer streamet fra vårt live-studio. Undervisningen tas opp for full fleksibilitet. Lærer følger deg opp frem til privatisteksamen og er tilgjengelig for samtaler og vurderingsoppgaver underveis, slik at du godt forberedt til eksamen.

Eksamen

For privatister er det skriftlig eksamen.

Prøv nettkurs i Helsefagarbeider, HEA praksiskandidat gratis

Prøv Helsefagarbeider, HEA praksiskandidat gratis i 24 timer! Motta kode på SMS og få tilgang til nettkurset:

{{ feedback }}

Oppstart

Helsefagarbeider, HEA praksiskandidat har oppstart

både i januar og august.
i august.
i januar.


Timeplan

Undervisning i dette kurset er
{{ fagside_relatedSubjects.weekly_hours }}
timer
time
i uken. Under ser du en oversikt over de ulike klassene:

{{ getChosenCity() }} {{ findSemestersTimetable(2) }}
  • Timeplanen for Helsefagarbeider, HEA praksiskandidat i