Hopp til hovedinnhold

Akademisk skriving - Akademisk skrivekurs

Feilmelding

Deprecated function: Use of "static" in callables is deprecated in Drupal\user\Entity\Role::postLoad() (line 172 of core/modules/user/src/Entity/Role.php).

De fleste oppgavene til eksamen i norsk hovedmål og sidemål, er ulike varianter av akademiske tekster. Dette er første steget for å lære hvordan du senere skal skrive tekster på universiteter og høyskoler. Ulike studier stiller ulike krav til hvordan oppgaver skal besvares, men de har en del fellestrekk, som også gjelder for eksamensbesvarelser i norsk på vg3. 

Dette betyr at du må vite hvordan du skal bygge opp en tekst, med hensyn til innledning, hoveddel og avslutning. Du må også kunne dele teksten opp i avsnitt og markere riktig når du avslutter og begynner på nye avsnitt. Språket skal være nøytralt, objektiv og presist, med variert ordbruk og bruk av faguttrykk. Det er forventet at du kan referere til kilder, dvs. andre tekster du bruker, på riktig måte, både i teksten din og i en liste over kilder til slutt. Det finnes ulike stiler, eller modeller du kan bruke, men det er viktig å holde seg konsekvent til en referansestil.

Du kan lese om ulike referansestiler her

Fagutrykkordboka finner du her

Kurs i akademisk skriving:

 

Tilbake