Hopp til hovedinnhold

Voksenopplæring

Det finnes flere måter å få vitnemål fra videregående skole. Hos Sonans kan du velge å ta videregående skole som privatist - enten på nett eller på skole. 

Hva er «voksenopplæring»?

Kort fortalt er «Voksenopplæring» alt av kurs og studier som er utenfor normal skolegang, men mange forbinder det med tilbudet som finnes i kommunene. I Norge er det Fylkeskommunene som har ansvaret for videregående opplæring, også for voksne. De har ansvar for – og tar seg av – den rettighetsbaserte delen av voksnes læring, regulert av Opplæringsloven og Introduksjonsloven, slik at innbyggernes rettigheter oppfylles.

Dette voksenopplæringstilbudet krever voksenrett og gjelder først og fremst de som ikke tidligere har fullført videregående skole. Du må søke til fylkeskommunen for å få voksenrett.

Du kan derimot velge å ta videregående som privatist. Som privatist har du en mer variert portefølje av fag og det tilbys gjerne ulike måter å studere på. Slik finner du en løsning som passer akkurat deg og din livssituasjon.

Bestill gratis rådgiving

Sonans – skolen for deg som skal ta fag som privatist på skole eller på nett

Uansett hva slags undervisningsform du velger, ønsker vi at du lykkes. Motiverte lærere og erfarne rådgivere hjelper deg, enten målet er å få vitnemål fra videregående eller komme inn på studiet du drømmer om.

Se alle våre skoler

Privatist i klasserom

Dagene i klasserommet består først og fremst av forelesninger. I fag hvor det er nødvendig blir det også satt av tid til oppgaveløsing. Som privatist hos oss er du sikret engasjerende lærere, som vet hva det vil si å være privatist og undervisning som er spisset mot eksamen.

Nettstudier

Passer det ikke å følge kurs ved en skole kan du velge å ta fagene som nettstudier. Med nettstudier hos oss kan du studere når du vil og i ditt eget tempo, og samtidig få god oppfølging fra lærere og rådgivere underveis. Vi følger deg opp akkurat som om du skulle vært på en av skolene våre. Lærerne retter og kommenterer oppgaver du sender inn og svarer på spørsmål i fagforum.

Rådgivning – også underveis

På Sonans får du gratis rådgiving og karakteranalyse før du starter. Da kan du få bekreftet valgene dine, eller få hjelp til å finne nye løsninger før du bestemmer deg for å bli privatist. Du velger selv om du vil ha rådgivning på skole, eller om du vil ha digital rådgivning.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift