Forbedre vitnemål

Et godt undervisningsopplegg med nye realfag, kombinert med karakterforbedringer i enkelte fag kan gi deg flere ekstra poeng på vitnemålet ditt. 

Har du vilje til å arbeide strukturert og målrettet med karakterforbedringer eller nye fag trenger du ofte bare ett skoleår for å forbedre poengsummen din med 8-10 poeng. Du har evnene, du må bare investere tid og arbeidsinnsats.

Få hjelp av rådgiver

Be rådgiver om gjennomgang av vitnemålet ditt, så får du vite hvilke løsninger som gir best resultat for deg. Det kan være lettere å samle poeng og forbedre vitnemål, enn du tror. Det dreier seg i første omgang om å sette av tid til målrettet arbeid, og mange nye muligheter vil åpne seg. Rådgiveren har lang trening i å finne gode løsninger, og dere finner dem best sammen. 

Realfagspoeng

Du kan få inntil 4 ekstra poeng ved å fordype deg i realfag, eller ta ekstra språkfag. Det finnes mange spennende fag å velge mellom. Alle skolene våre tilbyr Matematikk, Kjemi, Fysikk og Biologi, og i tillegg har noen Geofag og Informasjonsteknologi. Disse fagene gir 0,5 tilleggspoeng. Fagene Matematikk R2 og fysikk 2 er unntak, og gir ett helt poeng hver.

Språkpoeng

Et godt alternativ for deg som ikke er glad i realfag, er fremmedspråk. Tar du ekstra programfag i fremmedspråk får du 0,5 poeng for hvert nivå. Tar du nivå III får du et helt poeng. 

Tilleggspoeng for høyere utdanning

Noen kombinerer forbedringer med fag på universitetet. På denne måten kan du samle inn enda flere tilleggspoeng, men pass på at du har tid nok. Snakk gjerne med rådgiver, slik at du kan få hjelp til å planlegge og sikre at timeplanen går opp.

Bestill gratis rådgivning

Kommentarer

Hei! Jeg har et ønske om å studere psykologi (profesjon) i Oslo. Jeg har et snitt på 3,1 fra VGS, og har 10 tilleggspoeng (alder + et årsstudium). Jeg tror derfor jeg mangler å gå opp 1,6 for å nå målet på 5,7 i snitt(?). Men jeg er veldig usikker på om jeg har regnet rett, og hvilke karakterer jeg skal regne med, og lurer derfor på om dere kunne hjelpe meg med å se på karakterene mine og eventuelt gjøre en vurdering med meg, om hvor mye/lang tid jeg eventuelt må beregne på å nå dette målet?

Hei Jonas!

Dette kan vi hjelpe deg med! :)
Gratis rådgivning bestiller du her. Du velger selv om du vil komme til en av skolene våre eller ta det over et nettmøte. 

Vennlig hilsen 
Anette, rådgiver

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Sanna er Sonans sin chatrobot. Spør et spørsmål så får du svar. For at du skal få best mulig svar, vennligst velg hvilken skole som er mest relevant for deg.
-
Les mer: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-