Hopp til hovedinnhold

Dette gjør onlinestudier perfekt for deg

Å møte opp til faste tider i et klasserom flere ganger i uken lar seg ikke alltid kombinere med andre planer og forpliktelser i hverdagen. For mange er løsningen å ta fag som privatist online.

Trenger du å ta opp videregående fag for å få studiekompetanse, forbedre karakterene dine eller ta realfag for å komme inn på drømmestudiet? Det kan du gjøre hvor du vil, når du vil.

- Så lenge du har tilgang på nett kan du studere uavhengig av åpningstider, hvor i verden du er eller hva klokken er. Du må bare komme hjem i tide til å ta eksamen, forteller Emily, som er rådgiver hos Sonans Utdanning.

Hvorfor studere online?

Det kan være mange grunner til at onlinestudier passer bedre enn klasseromsundervisning. Kolliderer timeplanen med henting i barnehagen, arbeidstid eller reiser? Kanskje foretrekker du å studere hjemme i din egen stue på kveldstid fremfor å møte opp i et klasserom? Har du god oversikt over enkelte emner og ønsker å legge inn innsats på andre? Våre onlinekurs er populære fordi du kan studere i ditt eget tempo, i den rekkefølgen du vil.

Se hele fagtilbudet her

Mange av våre studenter finner en egen læringsro ved å studere online.

Dersom du velger å studere online hos Sonans får du en egen erfaren faglærer som veileder deg hele veien frem mot eksamen gjennom forelesninger og valgfrie innleveringsoppgaver. Sonans Utdannings lærere og kursutviklere er spesialister i å strukturere fag for å sørge for at alle læringsmål er nådd og at du blir klar for eksamen. Det finnes i dag flere gratis ressurser på nett, men ingen som kombinerer fag med oppfølging.

- En av de viktigste fordelene ved å følge et studieløp online er at du kan være trygg på at alle læringsmål nås og at du får det klart for deg hva som er viktig for eksamen. I tillegg gir kombinasjonen av opptak av forelesninger og oppgaver med utfyllende skriftlige eller videobaserte tilbakemeldinger nyttig repetisjon i forkant av eksamen.

Bestill gratis rådgivning

Tett oppfølging

Studenter som lykkes på Sonans online forteller om engasjerte lærere som svarer på spørsmål i fagforum og på individuelle meldinger. De deltar i debatter med andre studenter i fagforum eller lærer av å lese andres innlegg.

- Det er utrolig moro når vi ser at studenter engasjerer seg i fagforum. Ingen trenger å sitte hjemme å lese helt alene – mange studenter er flinke til å motivere hverandre og tipse om alt fra fagstoff til leseteknikker på forumet, sier Solveig, som er rådgiver hos Sonans Utdanning.

Disse fagene kan du ta online

- Det korte svaret er at du kan ta alle fag online hos Sonans – også kroppsøving og språkfag. Skal du ta flere fag for å komme inn på spesifikke studier som krever realfag, ta påbygg med fagbrev eller 23/5-pakken tilbyr vi egne pakker, sier Jorunn Trønnes som er studiesjef hos Sonans online.