Hopp til hovedinnhold

9 grunner til at Sonans-elever lykkes

Det å ta fag som privatist skal være en god opplevelse. At svært mange Sonans-elever lykkes er et direkte resultat av sterkt faglig innhold, og at elevene får et kvalitetssikret og helhetlig opplegg – alltid.

Under har vi samlet 9 (av mange) grunner til at elever på Sonans lykkes med studiene. Dette er tjenester vi tilbyr alle våre privatister (stedbunden undervisning).

Rådgivning og karakterutregning før oppstart

Når du tar kurs på Sonans, er fokuset på oppfølging noe som går igjen. Gjennom samtaler med rådgiver får du vite mer om studieløpet, egne karakterer og sammensetningen av fag. Og alt annet du måtte lure på.

– Det som gjør Sonans til en kvalitetsskole er at vi er opptatt av å skape trygghet hos elevene våre. Vi tror nemlig at alle har det i seg, og gjennom tett oppfølging ønsker vi å gi elevene selvtillit til å finne kraften i seg selv, sier strategi- og markedsdirektør Marit Aamold Sundby fra Sonans.

Rådgivning underveis

Underveis i skoleåret gir lærere og rådgivere deg gode råd, tips og oppfølging. Skolens rådgivere er selvsagt alltid tilgjengelig, og vil kunne svare på de fleste spørsmål du måtte ha – om alt fra eksamensangst til videre studier.

For Birge Bonsaksen betydde dette mye, og 26-åringen takker oppfølgingen han fikk fra Sonans for at han forbedret mattekarakterene fra 2 til 5.

– Jeg er en sånn type som spør til jeg får svar. At læreren svarer raskt, er pedagogisk og oppriktig bryr seg, har betydd veldig mye for meg, sier Birge.

Bestill gratis rådgivning

Dyktige privatistlærere

På Sonans jobber det utelukkende erfarne lærere, som kjenner privatistordningen og eksamenssituasjonen godt. Det er en ekstra trygghet hvis man er usikker eller engstelig for eksamen. Tryggheten skolens lærere kan gi frem mot eksamen er unik.

– Etter tre år i Norge har jeg kommet inn på sykepleierstudiet, jeg klarer nesten ikke å tro at det er sant ennå. Tidlig bestemte jeg meg for å jobbe hardt og klare det, og det gjorde jeg – takket være gode lærere, sier Zhila Sha (30), som på ett skoleår har fullført 6 fag ved Sonans i Oslo – til toppkarakterer i flere av fagene.

Eksamensrettet undervisning

Felles for alle som tar fag på Sonans er målet om eksamen. Alt av undervisning og pensum leder også til dette – bestått eksamen. Læreren vet hva som skal til, og kan underveis i undervisningen gi gode råd om hvordan du skal kunne bruke det du har lært i en eksamenssituasjon.

– At samtlige lærere og rådgivere jobber målrettet for at elevene skal bestå eksamen, er unikt på Sonans. Vi har rett og slett de beste lærerne, sier Marit Aamold Sundby.

Les mer om undervisningen

Kurs i studieteknikk

For mange er det å studere noe nytt, eller noe glemt. På Sonans har alle elever mulighet til å delta på kurs i studieteknikk, noe som gir et godt grunnlag for å få mest mulig ut av undervisningen, og som er godt å ha med før videre studier.

Kurs i eksamensmestring

Som kurset i studieteknikk, tilbys også dette kurset ved alle skoler. Eksamen er nervepirrende saker, og det blir ikke bedre av å grue seg. Gjennom å forberede deg på eksamensperioden, vil du lettere kunne senke skuldrene og konsentrere deg om det som virkelig betyr noe – resultatet.

Muntlig høring med individuell veiledning

På Sonans får du muligheten til å ta prøveeksamen i fag som har muntlig eksamen, sammen med læreren din. Etter prøveeksamen får du individuell veiledning, noe som bidrar til økt mestring og trygghet.

Skriftlig testeksamen med tilbakemeldinger

I skriftlige fag er skrivetrening viktig. På Sonans får du derfor et tilbud om skriftlig prøveeksamen, så nært eksamen som mulig. Grundige tilbakemeldinger hjelper deg med å forberede deg til eksamen.

Gratis tilgang til Sonans nettstudier med videoer og selvtester

Som privatist på Sonans får du gratis tilgang til nettkursene i fagene dine. Dette er en god støtte frem mot eksamen, og lar deg repetere temaer du syns er vanskelige. Alt som ligger tilgjengelig på nettkursene, unntatt nettlærer og webinarer, er tilgjengelig for deg.

– På Sonans er det kvalitet og trygghet i alt vi gjør. Vi tror ikke på snarveier, men gir elevene våre det beste grunnlaget for å lykkes. Det gjør også de aller fleste, sier Marit Aamold Sundby.

Kommentarer

Innsendt av Betlhem Bacilious (ikke bekreftet) på tor 03/01/2019 - 18:57

Hei! Jeg går i vg2 og vil ta opp fag fra vg1 som er matematikk 1T, naturfag, eventuellet engelsk og Geografi. Ettersom jeg skal forny karakterene mine i disse fagene lurer jeg på hvor mye kostnadene blir totalt. Videre så vile jeg vite om dere har klassetimer om ettermidagen slik at jeg kan få den hjelpen og veledninge i disse fire fagene. Spesielt sliter jeg med engelsk og når det kommer til den skriflelige delen jeg kan også trenge ganske mye hjelp i matematikk.

Takk på forhånd

Innsendt av ablothe på ons 09/01/2019 - 11:18

Som svar på av Betlhem Bacilious (ikke bekreftet)

Hei!
Hvis du går på VGS nå så må du høre med din skole om det å ta opp fag som privatist samtidig først. Du finnner alt av informasjon om priser på våre fagsider. Vi har også forskjellige pakkeløsninger. Avhengig hvilken skole du går på så har vi ganske mange kombinasjoner av timeplaner også. Det du bør gjøre er å snakke med en rådgiver enten digitalt, på telefon, eller på en skole nærme deg. Det er gratis og uforpliktende, og rådgiverne våre vet godt hvordan vi best mulig møter dine behov.

Hilsen,

Anne Brit, Sonans. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift