Hopp til hovedinnhold

7 myter om nettstudier

Ja visst, med nettstudier kan du studere når og hvor du vil. Men er det slik at alle nettstudenter sitter hjemme i kjelleren i joggebukse – og leser uten mål og mening? Og er det egentlig noen fag du ikke kan ta som nettkurs? Her får du svar på de største mytene om nettstudier.

1: Det er det samme du finner på Google

Feil: nettundervisningen er skreddersydd for privatisteksamen. Alle nettkursene våre bygger på de ulike læringsmålene i hvert fag. Dette er for å sikre at du som student lærer deg alt du trenger til eksamen. Lærerne og kursutviklerne på Sonans er spesialister i å strukturere fag for å sørge for at alle læringsmål er nådd og at du blir klar for eksamen. Det finnes i dag flere gratis ressurser på nett, men ingen som kombinerer fag med oppfølging.

2: Nettstudenter sitter alene i kjelleren uten peiling på hva de skal gjøre

Feil: Mange tenker at nettstudier er en ensom affære. Det trenger det ikke å være. Hos Sonans har alle fag videoundervisning, fagteori, relevante eksempler, selvtester, valgfrie innsendingsoppgaver og prøveeksamen. I tillegg følger du som nettstudent en nøye plan for hvordan du skal komme deg gjennom faget. Læreren din vil også følge deg opp og svare på spørsmål. Vi oppfordrer alle til å ta kontakt med medstudenter og ha digitale kollokviegrupper!

Book gratis rådgivning

3: Nettstudier er noe man bare tar på siden

Feil og riktig: For mange passer nettstudier perfekt fordi man jobber fulltid, har små barn eller holder på med noe annet på dagtid slik at det ikke passer å være på campus. Noen ønsker også rett og slett bare en fleksibel hverdag uten for mange stedbundne forpliktelser. Hva er vel bedre enn klasserom i stua, da?

4: Det er bare noen få fag du kan ta som nettkurs

Feil: Alle fag kan tas på nett. Til og med kroppsøving og språkfag! Trenger du flere fag for å komme inn på spesifikke studier finnes det også egne fagpakker, for eksempel for medisin og ingeniør.

5: Nettstudenter er for late til å møte opp på skolen

Feil: Noen av våre studenter velger nettstudier fordi de ikke bor i nærheten av en campus, eller har en travel hverdag med jobb og familie. Mange studenter velger også å ta opp fag på nett fordi det er slik de lærer best. 

Bestill fag

6: Nettstudenter er alene om målet sitt

Feil: Lærer og medstudenter skal samme vei som deg, du vil derfor alltid ha noen i ryggen som hjelper deg fremover. På Sonans er vi sammen om ditt mål.

7: Det er vanskeligere å studere på nett

Feil: Mange tenker kanskje at man må ta mye ansvar selv og finne ut av hva du skal lære deg av pensum på egenhånd, slik er det ikke. Læreren har ansvar for å ta deg gjennom alle læringsmålene på en effektiv måte, og mange opplever å finne en egen læringsro når de kan studere på nett i sitt eget tempo. Når planen er lagt av faglærer kan du selv velge hvilke temaer det er viktigst for deg å fokusere på.