Hopp til hovedinnhold

23/5-regelen - en skjult mulighet

23/5-regelen er en gylden mulighet for mange som vil ta høyere utdanning. Viola skal søke seg inn på psykologi profesjon ved hjelp av 23/5-regelen. Les hvordan det gikk da hun bestemte seg for å ta opp fag.

— Jeg vil følge drømmen om å få den utdanningen jeg alltid har ønsket meg. To tidligere kolleger av meg tok fag på Sonans og var veldig fornøyde. Da var det ikke noe spørsmål, jeg valgte Sonans og det er det beste valget jeg har tatt.

På forhånd visste Viola litt om 23/5-regelen; at man trenger 5 års praksis og må ha fylt 23 år. 

Dette kreves for å oppnå 23/5-regelen

Regelen heter 23 fordi du må fylle 23 det året du søker opptak til høyere utdanning, og 5 fordi du skal kunne vise til fem år med praksis. Hvis du oppfyller disse kravene, trenger du bare seks fag for å få generell studiekompetanse. Fagene du trenger er: norsk, matte, engelsk, historie, samfunnsfag og naturfag. To år i en 50%-stilling vil regnes som ett fullverdig år. Både videregående skole, militæret, folkehøyskole, omsorg for egne barn og læretid er eksempler på hva som kan telle som praksis. Praksisen trenger altså ikke være relatert til det du vil studere videre.

Usikker på om du oppfyller kravene? Bestill gratis rådgivning her

Snarvei til psykologi profesjon

— 23/5 har vært en super løsning for meg, da jeg allerede var godt over 23 år da jeg først kom til Sonans. Jeg slipper å ta opp alle programfagene fra videregående. Jeg kan dermed ta færre fag og bruke kortere tid, og heller fylle på med realfag om det trengs. Dette har gitt meg muligheten til å forbedre kun de fellesfagene som kreves, slik at jeg kan spare både tid og penger. 

 

Ved å benytte 23/5-regelen kan du oppnå generell studiekompetanse ved å kun ta opp seks fag, enklere blir det ikke! Se oversikt over fag her

Du er ikke alene på veien mot vitnemål

Du trenger ikke ta opp fag du allerede har bestått, men du kan selvsagt ta de på nytt om du vil forbedre karakter. Du må også sjekke om du har nok årstimer i faget til å få faget på vitnemålet. Hvis du er usikker på hvilke fag du trenger kan du bestille en gratis rådgivningstime. Vi hjelper deg med å regne ut snittet og planlegge studiene dine.  

Fornøydhetsgaranti Sonans