Forbedre vitnemål

Et godt undervisningsopplegg med nye realfag, kombinert med karakterforbedringer i enkelte fag kan gi deg flere ekstra poeng på vitnemålet ditt. 

Har du vilje til å arbeide strukturert og målrettet med karakterforbedringer eller nye fag trenger du ofte bare ett skoleår for å forbedre poengsummen din med 8-10 poeng. Du har evnene, du må bare investere tid og arbeidsinnsats.

Få hjelp av rådgiver

Be rådgiver om gjennomgang av vitnemålet ditt, så får du vite hvilke løsninger som gir best resultat for deg. Det kan være lettere å samle poeng og forbedre vitnemål, enn du tror. Det dreier seg i første omgang om å sette av tid til målrettet arbeid, og mange nye muligheter vil åpne seg. Rådgiveren har lang trening i å finne gode løsninger, og dere finner dem best sammen. 

Realfagspoeng

Du kan få inntil 4 ekstra poeng ved å fordype deg i realfag, eller ta ekstra språkfag. Det finnes mange spennende fag å velge mellom. Alle skolene våre tilbyr Matematikk, Kjemi, Fysikk og Biologi, og i tillegg har noen Geofag og Informasjonsteknologi. Disse fagene gir 0,5 tilleggspoeng. Fagene Matematikk R2 og fysikk 2 er unntak, og gir ett helt poeng hver.

Språkpoeng

Et godt alternativ for deg som ikke er glad i realfag, er fremmedspråk. Tar du ekstra programfag i fremmedspråk får du 0,5 poeng for hvert nivå. Tar du nivå III får du et helt poeng. 

Tilleggspoeng for høyere utdanning

Noen kombinerer forbedringer med fag på universitetet. På denne måten kan du samle inn enda flere tilleggspoeng, men pass på at du har tid nok. Snakk gjerne med rådgiver, slik at du kan få hjelp til å planlegge og sikre at timeplanen går opp.

Bestill gratis rådgivning

Skriv ny kommentar