Hopp til hovedinnhold

Slik får du mest ut av nettstudiene

Om du nettopp har startet på ditt første nettkurs har du sikkert mange spørsmål. Er det lettere enn klasseromsundervisning? Hva krever det av meg? Hvordan lærer jeg best?

Det er mange fordeler med å studere på nett. Man er ikke avhengig av andre og man kan legge opp arbeidsdagen selv. Det viktigste nettstudier krever av deg er evnen til å disponere tiden din riktig. Selvdisiplin, viljestyrke og motivasjon er viktig å ha kontroll på. Vi har samlet noen tips du kan ta med deg på veien!

Ha et eget sted for læring

Finn et stille, ryddig og distraksjonsfritt sted å arbeide.

Ha kontroll på arbeidet du gjør

Sett deg mål og delmål, og husk alltid på hvilke mål du prøver å nå. Dette gjør det lettere å holde motivasjonen oppe.

Book gratis rådgivning her

Bruk læreren din

Spør om hjelp! Hos Sonans får du tett oppfølging av faglærer. Det er viktig å huske på at du ikke er alene selv om du er nettstudent. Kontakt læreren din om du har konkrete spørsmål om en oppgave du ikke får til, eller trenger hjelp til å forstå hvordan du best skal gå frem for å forstå hele pensum. Det er viktig at du opprettholder motivasjonen, den kan du lett miste om det bygger seg opp mange spørsmål og usikkerheter. Bruk læreren din for alt det er verdt. Læreren er der for å sikre at du får den kunnskapen du trenger for å nå ditt mål på eksamen!

Ta kontakt med medstudenter

For mange er en av de beste måtene å lære på å lære bort til andre. Arranger kollokviegrupper digitalt! Å ha mulighet til å være sosial er viktig i manges skolehverdag. Forsøk å opprettholde sosiale bånd selv om du er hjemme. Om du lurer på noe faglig er det mest sannsynlig mange andre som lurer på det samme. Ha derfor lav terskel for å spørre i fagforum, på denne måten kan også fellesskapsfølelsen øke. Dette er også en fin måte å komme i kontakt med andre studenter på, og en god mulighet til å stifte nye bekjentskaper.

Repetisjon, repetisjon, repetisjon!

Repetisjon er utrolig viktig for å sikre at du har kontroll på pensum. Flashcards er en smart måte å lære på, skriv ned nøkkelbegreper, formler eller definisjoner på lapper og quiz deg selv. Gå gjennom gamle notater, terp på nøkkelbegreper og kompetansemål. Dette er god trening til eksamen!

Ta pauser

Uten mat og drikke duger helten ikke.

Delta i diskusjoner

Engasjer deg i fagforum. Om du har et spørsmål er det helt sikkert noen andre som lurer på det samme. Benytt deg av alle muligheter du har til å lære mer og få mest ut av nettstudiet ditt! Ved å delta i diskusjoner og være aktiv i fagforum kan du også bygge relasjoner med de andre nettstudentene. Kanskje en medsonanser kan bli din nye venn?

Litt mer motivasjon

Minn deg selv på grunnen til at du er student. Er det veien inn til drømmestudiet? Ikke mist motet. Aksepter at noen dager er mindre produktive enn andre. Sett deg delmål og premier deg selv når du har nådd en milepæl. Husk på pauser og avbrekk i studiene. Læring er gøy!

Lurer du på noe, eller har behov for å snakke med en rådgiver? Vi tilbyr gratis rådgivningstimer digitalt eller over telefon. På sonans.no finner du også mye nyttig informasjon om det å være nettstudent.