Skolestart allerede i januar

Sonans har løpende opptak helt frem til skolestart i januar, men det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg plass.

Eldre studenter i januar

Sonans ser et flertall av eldre studenter som velger skolestart i januar. Snittalderen ligger på rundt 24 år. Ordningen med alderspoeng gjør det lettere for mange å komme inn på høyere utdanning, siden man med to poeng i året fort kan øke karaktersnittet betraktelig.

– For de som er over 23 år finnes det også en regel som heter 23/5-regelen. Det betyr at man kan få generell studiekompetanse ved å kun bestå seks fag. Det er mange som tar kontakt med oss i disse dager for å se om de oppfyller kravene til dette, sier kommersiell direktør i Sonans Gruppen, Marit Aamold.

Mange tar fag som privatist - uansett mål

Som privatist kan man forbedre karakterer, ta fag man mangler eller legge realfag til vitnemålet, ta påbygg eller få studiekompetanse etter 23/5-regelen (for de som er minimum 23 år og har minst fem år med praksis når de søker utdanning).

– Flere av de som kommer til oss ønsker generell studiekompetanse eller tar fag de tidligere ikke har hatt på videregående. Det er ofte for å endre jobb- og karrierevei, forteller Aamold.

23/5 pakken

Skolestart på nett og i klasserom

Sonans har 11 privatistskoler fordelt over hele Norge, og tilbyr i tillegg privatistfag som nettstudier, som blir stadig mer populært. Det gjør det lett å finne den studieformen som passer best.

Følgende skoler har skolestart den 14. januar 2019: Bergen, Haugesund, Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Trondheim.

Fra 21. januar er det skolestart i Drammen, Fredrikstad, Oslo, Porsgrunn og Sandvika.

Våre skoler

God rådgivning

For de som lurer på hvilke fag de skal ta eller om de kan begynne allerede i januar, har Sonans tilgjengelige rådgivere ved alle skoler. Tilbudet er gratis.

– Rådgiveren vil kunne finne ut hva som er riktig for akkurat deg. De fleste har lang erfaring og vet hva som er lurt å gjøre for å komme dit du vil. Rådgivningstime kan bestilles på sonans.no. Det er også mulig å få en drop in-time ved alle skoler. Rådgivningen er gratis og uforpliktende, sier Aamold.

Passer det ikke å ta en rådgivningstime på én av våre skoler, kan man få rådgivning digitalt i et nettmøte eller via telefon.

Bestill gratis rådgivning

Løpende opptak

Sonans har skolestart både i januar og i slutten av august. Man kan søke helt frem til skolestart. 

– Men det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg en plass hos oss, avslutter Aamold.

Kommentarer

Hei. Melde meg på skole hos dere og fikk skoleplass. Lurte bare på hvilken dato i januar skolestart er?

Hei Tom Erik,

Skolestartdatoene finner du her.

HIlsen,

Anne Brit, Sonans. 

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-