Hopp til hovedinnhold

Skolestart allerede i januar

Sonans har skolestart i både januar og august. Vi har løpende opptak helt frem til skolestart men det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg plass.

Eldre studenter i januar

Sonans ser et flertall av eldre studenter som velger skolestart i januar. Snittalderen ligger på rundt 24 år. Ordningen med alderspoeng gjør det lettere for mange å komme inn på høyere utdanning, siden man med to poeng i året fort kan øke karaktersnittet betraktelig.

– For de som er over 23 år finnes det også en regel som heter 23/5-regelen. Det betyr at man kan få generell studiekompetanse ved å kun bestå seks fag. Det er mange som tar kontakt med oss i disse dager for å se om de oppfyller kravene til dette, sier kommersiell direktør i Sonans Gruppen, Marit Aamold.

Mange tar fag som privatist - uansett mål

Som privatist kan man forbedre karakterer, ta fag man mangler eller legge realfag til vitnemålet, ta påbygg eller få studiekompetanse etter 23/5-regelen (for de som er minimum 23 år og har minst fem år med praksis når de søker utdanning).

– Flere av de som kommer til oss ønsker generell studiekompetanse eller tar fag de tidligere ikke har hatt på videregående. Det er ofte for å endre jobb- og karrierevei, forteller Aamold.

23/5 pakken

Skolestart på campus, online og live

Sonans har 9 campuser fordelt over hele Norge, og tilbyr i tillegg privatistfag som onlinestudier og live i digitalt klasserom. Det gjør det lett å finne den studieformen som passer best for deg. Campus og live har oppstart i januar og august, online kan du starte når du ønsker.

Våre skoler

God rådgivning

For de som lurer på hvilke fag de skal ta eller om de kan begynne allerede i januar, har Sonans tilgjengelige rådgivere ved alle skoler. Tilbudet er gratis.

– Rådgiveren vil kunne finne ut hva som er riktig for akkurat deg. De fleste har lang erfaring og vet hva som er lurt å gjøre for å komme dit du vil. Rådgivningstime kan bestilles på sonans.no. Det er også mulig å få en drop in-time ved alle campuser. Rådgivningen er gratis og uforpliktende, sier Aamold.

Passer det ikke å ta en rådgivningstime på én av våre campuser, kan man få rådgivning digitalt i et nettmøte eller via telefon.

Bestill gratis rådgivning

Løpende opptak

Sonans har skolestart både i januar og i slutten av august. Man kan søke helt frem til skolestart. 

– Men det lønner seg å være tidlig ute for å sikre seg en plass hos oss, avslutter Aamold.