Hopp til hovedinnhold

GRATIS OFFICE 365-PAKKE HOS SONANS

Den gamle notatboka er kjekk å ha, men på eksamen må du faktisk levere filer i både Word og Excel. Som Sonans-student får du selvfølgelig lastet ned Office 365 - helt gratis!

Office365 er en tjeneste som samler alle Microsoft-produktene i «skyen». Dette betyr at du får tak i dokumentene dine hvor som helst, og på hvilken som helst plattform – mobil, nettbrett eller PC. Du kan opprette et dokument på mobilen, fortsette på nettbrettet og avslutte på laptopen din. Endringene dine blir automatisk synkronisert!

Vurderer du å ta fag som privatist? Vi hjelper deg gjerne å finne ut hvilke fag du trenger. 

Bestill gratis rådgivning 

Office-pakken på eksamen

I språklige eksamener og andre skriftlige fag kreves det en maskin med skriveprogrammet Word, og i mange matte-fag skal del 2 på eksamen leveres i Excel, siden vi for lengst har passert tiden for penn og papir. Begge disse programmene er en del av pakken du får som elev på Sonans.

Slik får du tilgang til Office 365

Når du har signert kontrakt hos Sonans mottar du et brukernavn, passord og en PIN-kode. Innloggingen brukes på alt fra elevmaskiner og websider til printere. Det brukes også for å laste ned office-pakken. Kodene får du på SMS og mail fra skolen. Har du ikke fått denne tilgangen kan du ta kontakt med administrasjonen på din skole.

For å logge seg inn på portalen går du til http://portal.office365.com/ og logger inn med brukernavnetditt@sonans.no. Her kan du velge å bruke programmet online, eller å laste det ned. Det er viktig at programmet er lastet ned på maskinen før eksamensperioden da du ikke vil ha tilgang til Internett under eksamen.

Online bruk av Office-pakken

Med Office Online kan du redigere dokumentene dine direkte i nettleseren. Du trenger ikke installere noe. Med Office Online kan du og kollokviegruppen din jobbe i samme dokument samtidig. Praktisk hvis dere for eksempel har en gruppeoppgave som skal leveres. Du har også tilgang til OneDrive med 1TB lagringsplass, slik du kan hente fram alle dine lagrede dokumenter dersom du har tatt i bruk dette. Office Online fungerer hos både Windows, Android og Apple.