Sonans Logo
Forsiden/Blogg/

Dette er nettstudier

Kvinne med briller studerer ved et bord med notatblokk og laptop foran et stort vindu.

Dette er nettstudier

Lurer du på hvordan det egentlig er å ta nettkurs? Her er alt du trenger å vite om nettstudier.

Med nettstudier hos Sonans, kan du studere når du vil og i ditt eget tempo. Alt du lærer er rettet mot eksamen, og du får god oppfølging fra lærere og rådgivere når du har behov for det.

Slik er nettundervisningen:

• Personlig læreroppfølging via chat og individuelle videomøter

• Konstruktive tilbakemeldinger på valgfrie innsendingsoppgaver og prøveeksamen

• Videoundervisning når det passer deg

• Fagforum der du kan snakke med faglærer og medstudenter

• Strukturerte kurs og eksamensrettet innhold

• Variert undervisning med teori, video, selvtester, innsendingsoppgaver, prøveeksamen m.m

Online fagforum

Alle kursene er laget for at du skal lykkes på eksamen, og bygget opp rundt offentlig godkjente læreplaner. Vi følger deg opp underveis, akkurat som om du skulle vært på en campus. Lærerne retter og kommenterer oppgaver du sender inn, enten skriftlig eller via videotilbakemeldinger.

Din faglærer svarer også individuelt på chat og på spørsmål i fagforum. I fagforumet kan du også ha kontakt med andre som tar samme fag som deg. Dette gir deg en mulighet til å være sosial selv om du ikke er på en fysisk skole.

Sammen om ditt mål

Rådgiverne våre er tilgjengelig for deg når du måtte ønske det. De kan hjelpe deg med å sette opp en plan på hvordan du skal komme deg gjennom fagene. De kan også hjelpe deg underveis hvis du har behov for en ny plan, eller vil diskutere hvordan det går.

Start når du vil

Vi har opptak hele året, så du kan starte akkurat når det passer deg. Eksamen avholdes to ganger i året, før jul og før sommeren. Dette gjør at du kan begynne når du vil, og velge selv når du vil melde deg opp til eksamen.

Slik lærer du det du må kunne på privatisteksamen

Nettkursene er laget rundt fagets kompetansemål, altså det du må kunne på eksamen. Det er lagt opp til at du skal lære deg fagstoffet på flere måter. Du får blant annet strukturerte tekster knyttet til kompetansemålene, gjerne med faglærers kommentarer og eksempler på konkrete eksamensspørsmål, selvtester og valgfrie innsendingsoppgaver.

Nettkursene består også av en god del videoundervisning der læreren din går igjennom teori og oppgaver som er viktig til eksamen. Du ser videoene når det passer for deg. Læreren din er tilgjengelig for å svare på dine spørsmål i etterkant.

Kursene inneholder også nyttige fagressurser som kompendium. Du får en fremdriftsplan så du kan være trygg på at du rekker å jobbe deg igjennom faget i tide til eksamen.

Slik blir du klar til eksamen

I hvert fag finner du mange eksamensrelaterte oppgaver og prøveeksamener du kan sende inn, som din lærer retter og gir deg tilbakemeldinger på. I tillegg finner du et rikholdig utvalg digitale tester slik at du får god anledning til å repetere underveis.

Det finnes oppgaver du kan løse til hvert kapittel du leser. På denne måten får du oppsummert og sjekket om du har lært alt du skal.

Mest Leste

Student sitter stresset foran en bærbar PC med klistremerker, holder hodet og ser frustrert ut.

Hvordan bli motivert?

«Jeg er ikke motivert til å lese i dag». OK, da er du motivert til å ligge på sofaen. Men selv det å ligge på sofaen blir kjedelig etter en stund - og du blir motivert til å gjøre noe annet. Motivasjon handler altså om lysten til å gjøre noe.

Matematiske formler skrevet med kritt på en tavle.

Forberedelse gjør mester

Har du lavt snitt i matematikk og skal forbedre karakter som privatist? Et forberedende kurs i matte kan for mange være løsningen før de tar P-, R- og S-matte.

4 råd til stressmestring

Blir du stresset bare av tanken på å få tid til både skolearbeid, trening, venner og forberedelse til eksamen? Psykologilærer Stian Tangen Hansen ved Sonans Trondheim gir deg fire råd som kan hjelpe deg med å takle stresset og få mindre eksamensangst.

Studenter sitter ved et bord og jobber med notater og lærebøker i et lyst klasserom.

Påbygg etter fagbrev

Har du fagbrev eller har gått 3 år yrkesfag på videregående? Dette mangler du for generell studiekompetanse!