7 myter om nettstudier

Ja visst, med nettstudier kan du studere når og hvor du vil. Men er det slik at alle nettstudenter sitter hjemme i kjelleren i joggebukse – og leser uten mål og mening? Og er det egentlig noen fag du ikke kan ta på nett? Her får du svar på de største mytene om nettstudier.

1: Det er det samme du finner på Google

Feil: Nettstudiene er skreddersydd med eksamensrettet opplegg. Alle nettstudiene våre bygger på de ulike læringsmålene i hvert fag. Dette er for å sikre at du som student lærer deg alt du trenger til eksamen. Sonans Utdannings nettlærere og kursutviklere er spesialister i å strukturere fag for å sørge for at alle læringsmål er nådd og at du blir klar for eksamen. Det finnes i dag flere gratis ressurser på nett, men ingen som kombinerer fag med oppfølging.

2: Nettstudenter sitter alene i kjelleren uten peiling på hva de skal gjøre

Feil: Mange tenker at nettstudier er en ensom affære. Det trenger det ikke å være. Hos Sonans har alle fag webinarer, dette er ditt digitale klasserom. I et webinar kan du følge forelesninger direkte, du kan rekke opp en digital hånd og stille læreren spørsmål underveis. Her er terskelen lav, og det er derfor ikke så skummelt å stille det spørsmålet du tror er litt dumt. I tillegg følger du som nettstudent en nøye plan for hvordan du skal komme deg gjennom faget. Læreren din vil også følge deg opp tett, de svarer på spørsmål og hjelper deg med oppgaver. I tillegg til dette oppfordrer vi alle om å ta kontakt med klassekamerater og ha digitale kollokviegrupper!

Book gratis rådgivning

3: Nettstudier er noe man bare tar på siden

Feil og riktig: For mange passer nettstudier perfekt fordi man jobber fulltid, har små barn eller holder på med noe annet på dagtid slik at det ikke passer å være på skolen. Noen ønsker også rett og slett bare en fleksibel hverdag uten for mange stedbundne forpliktelser. Hva er vel bedre enn klasserom i stua, da?

4: Det er bare noen få fag du kan ta på nett

Feil: Alle fag kan tas på nett. Til og med kroppsøving og språkfag! Trenger du flere fag for å komme inn på spesifikke studier finnes det også egne fagpakker, for eksempel for medisin og ingeniør.

5: Nettstudenter er for late til å møte opp på skolen

Feil: Mange av våre nettstudenter velger nett fordi de ikke har tilgang på en fysisk Sonans-skole, eller har jobb på dagtid og dermed ikke kan følge klasseromsundervisning.

Bestill fag

6: Nettstudenter er alene om målet sitt

Feil: Lærer og medstudenter skal samme vei som deg, du vil derfor alltid ha noen i ryggen som hjelper deg fremover. På Sonans er vi sammen om ditt mål.

7: Det er vanskeligere å studere på nett

Feil: Mange tenker kanskje at man må ta mye ansvar selv og finne ut av hva du skal lære deg av pensum på egenhånd, slik er det ikke. Læreren har ansvar for å ta deg gjennom alle læringsmålene på en effektiv måte, og mange opplever å finne en egen læringsro når de kan studere i sitt eget tempo på nett. Når planen er lagt av faglærer kan du selv velge hvilke temaer det er viktigst for deg å fokusere på.

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-