Sonans Logo
Forsiden/Blogg/

7 myter om nettstudier

Mann med hodetelefoner jobber fokusert på laptop i solbelyst stue med blomster i bakgrunnen.

7 myter om nettstudier

Ja visst, med nettstudier kan du studere når og hvor du vil. Men er det slik at alle nettstudenter sitter hjemme i kjelleren i joggebukse - og leser uten mål og mening? Og er det egentlig noen fag du ikke kan ta som nettkurs? Her får du svar på de største mytene om nettstudier.

1: Det er det samme du finner på Google

Feil: nettundervisningen er skreddersydd for privatisteksamen. Alle nettkursene våre bygger på de ulike læringsmålene i hvert fag. Dette er for å sikre at du som student lærer deg alt du trenger til eksamen.

Lærerne og kursutviklerne på Sonans er spesialister i å strukturere fag for å sørge for at alle læringsmål er nådd og at du blir klar for eksamen. Det finnes i dag flere gratis ressurser på nett, men ingen som kombinerer fag med oppfølging.

2: Nettstudenter sitter alene i kjelleren uten peiling på hva de skal gjøre

Feil: Mange tenker at nettstudier er en ensom affære. Det trenger det ikke å være. Hos Sonans har alle fag videoundervisning, fagteori, relevante eksempler, selvtester, valgfrie innsendingsoppgaver og prøveeksamen.

I tillegg følger du som nettstudent en nøye plan for hvordan du skal komme deg gjennom faget. Læreren din vil også følge deg opp og svare på spørsmål. Vi oppfordrer alle til å ta kontakt med medstudenter og ha digitale kollokviegrupper!

3: Nettstudier er noe man bare tar på siden

Feil og riktig: For mange passer nettstudier perfekt fordi man jobber fulltid, har små barn eller holder på med noe annet på dagtid slik at det ikke passer å være på campus. Noen ønsker også rett og slett bare en fleksibel hverdag uten for mange stedbundne forpliktelser. Hva er vel bedre enn klasserom i stua, da?

4: Det er bare noen få fag du kan ta som nettkurs

Feil: Alle fag kan tas på nett. Til og med kroppsøving og språkfag! Trenger du flere fag for å komme inn på spesifikke studier finnes det også egne fagpakker, for eksempel for medisin og ingeniør.

5: Nettstudenter er for late til å møte opp på skolen

Feil: Noen av våre studenter velger nettstudier fordi de ikke bor i nærheten av en campus, eller har en travel hverdag med jobb og familie. Mange studenter velger også å ta opp fag på nett fordi det er slik de lærer best. 

6: Nettstudenter er alene om målet sitt

Feil: Lærer og medstudenter skal samme vei som deg, du vil derfor alltid ha noen i ryggen som hjelper deg fremover. På Sonans er vi sammen om ditt mål.

7: Det er vanskeligere å studere på nett

Feil: Mange tenker kanskje at man må ta mye ansvar selv og finne ut av hva du skal lære deg av pensum på egenhånd, slik er det ikke. Læreren har ansvar for å ta deg gjennom alle læringsmålene på en effektiv måte, og mange opplever å finne en egen læringsro når de kan studere på nett i sitt eget tempo. Når planen er lagt av faglærer kan du selv velge hvilke temaer det er viktigst for deg å fokusere på.

Mest Leste

Student sitter stresset foran en bærbar PC med klistremerker, holder hodet og ser frustrert ut.

Hvordan bli motivert?

«Jeg er ikke motivert til å lese i dag». OK, da er du motivert til å ligge på sofaen. Men selv det å ligge på sofaen blir kjedelig etter en stund - og du blir motivert til å gjøre noe annet. Motivasjon handler altså om lysten til å gjøre noe.

Matematiske formler skrevet med kritt på en tavle.

Forberedelse gjør mester

Har du lavt snitt i matematikk og skal forbedre karakter som privatist? Et forberedende kurs i matte kan for mange være løsningen før de tar P-, R- og S-matte.

4 råd til stressmestring

Blir du stresset bare av tanken på å få tid til både skolearbeid, trening, venner og forberedelse til eksamen? Psykologilærer Stian Tangen Hansen ved Sonans Trondheim gir deg fire råd som kan hjelpe deg med å takle stresset og få mindre eksamensangst.

Studenter sitter ved et bord og jobber med notater og lærebøker i et lyst klasserom.

Påbygg etter fagbrev

Har du fagbrev eller har gått 3 år yrkesfag på videregående? Dette mangler du for generell studiekompetanse!

Hvem er nettstudier for? 7 myter og hva som egentlig stemmer