Utenlandsstudier

Det er mye å tenke på for deg som vurderer utenlandsstudier. Her finner du noen tips til hva du bør tenke på og hvor du kan starte prosessen for å samle mer informasjon.

Lånekassen og utenlandsstudier

Du må ha generell studiekompetanse for å kunne søke lånekassestøtte til utenlandsstudier. Før du søker, må du ha fått studieplass på fulltid. Sjekk hvilke utenlandsstudier du kan få støtte til.

Hva og hvor vil du studere?

Det kan være vanskelig å velge studie, uavhengig om det er utenlandsstudier eller om du skal studere i Norge. Er du veldig i tvil, kan det lønne seg å kontakte en karriereveileder for å kartlegge dine egenskaper og ønsker.

Bestem deg også for hvor du vil studere, og sett deg inn i hva som venter deg når du kommer dit. Tenk også over om du vil lære deg et nytt språk når du reiser. ANSA arrangerer temakvelder om forskjellige studieland.

Hvilke utenlandsstudier godkjennes i Norge?

De fleste bachelor- eller masterstudier blir godkjent i Norge, men skal du utdanne deg til noe som krever autorisasjon bør du ta en ekstra sjekk. ANSA kan hjelpe deg med å finne ut om studiet ditt er godkjent eller ikke.

Ønsker du en generell godkjenning og uttelling i studiepoeng, er det NOKUT som hjelper deg med dette.

Poengberegning i utlandet

Tilleggspoeng, som for eksempel realfagspoeng og alderspoeng teller ikke i utlandet. Opptakskravene vil variere. Noen skoler er opptatt av snittkarakteren din, andre har opptaksprøver og noen ønsker kanskje at du skriver et motivasjonsbrev eller et essay. De aller fleste krever at du har generell studiekompetanse. I tillegg har noen studier spesielle fagkrav. ANSA her laget en god oversikt over kravene til forskjellige land og studier.

Oversettelse av vitnemål

Stort sett kan din videregående skole hjelpe deg med oversetting til engelsk. Sonans privatgymnas kan dessverre ikke skrive ut vitnemål. Gikk du på en videregående skole før Sonans, kan denne skolen hjelpe deg. Har du behov for oversettelse til andre språk, kan du gjøre det gjennom en autorisert translatør

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-