Hopp til hovedinnhold

Våre beste eksamenstips

Eksamen er krevende, men på Sonans lykkes de aller fleste og får bedre karakter. Her har vi samlet noen av våre aller beste tips til eksamen. 

Hvordan takle eksamensperioden

Eksamen er stressende for de fleste. Man har plutselig dårlig tid, mye å gjennomgå og det skal presteres. I enkelte fag som privatist bruker du bare ett eller to semestre på å ta opp fag som du på videregående hadde brukt ett til tre år på. Men det er ikke umulig, og hvis du utnytter tiden din på en effektiv måte kan du ha en vellykket eksamensperiode.

Fire tips til en vellykket eksamensperiode

Eksamensdagen

Uansett om du føler deg forberedt til eksamen eller ikke kan eksamensdagen være overveldende. Det er ikke alltid like lett å huske alt du har lært og prestere innenfor den tiden som er gitt. Heldigvis er god hukommelse noe du kan lære deg gjennom enkle husketeknikker. Les også 7 tips til eksamensdagen

Matteeksamen

Skal du ta opp matte, eller kanskje du tar matte for første gang? Våre lærere vet hvordan du best forbereder deg til matteeksamen. På YouTube-kanalen finner du flere videoer der Sonans-lærerne viser deg sine beste tips og enkelt forklarer hvordan du kan unngå typiske feil og gjøre det bra på matteeksamen. 

Norskeksamen

Å ta opp norsk kan være krevende fordi pensum er stort. Her finner du oversikt over de vanligste oppgavetypene på eksamen: Les tips til norskeksamen

En viktig del av norskeksamen er også muntlig eksamen. Denne er det mange som gruer seg til. For å forberede deg og få en bedre forståelse av hva som skal til for å få god karakter kan du se på denne videoen som viser ulik måloppnåelse:

Husk at du kan alltid ta kontakt med en rådgiver eller læreren din underveis i semesteret. De er der for å hjelpe deg!

Bestill rådgivning