Informasjon i forbindelse med utbruddet av koronaviruset

Kunnskapsminister Guri Melby meldte 8. april, til NRK at alle privatister skal få gjennomføre sine eksamener. Dette gjelder for alle fylker og myndighetene jobber nå med å finne en løsning som sikrer smittevernet. Alle Sonans-skoler er stengt til tidligst 27. april. 

Dato 5. mars 2020 
Oppdatert 8. april 2020 kl 11.03

Eksamen

Kunnskapsminister Guri Melby meldte 8. april, til NRK at alle privatister skal få gjennomføre sine eksamener. Dette gjelder for alle fylker og myndighetene jobber nå med å finne en løsning som sikrer smittevernet. Vi vet derfor ikke nøyaktig tidspunkt for gjennomføring av eksamen, men vil informere alle våre studenter så snart vi vet noe mer.

Under ser du status for eksamen per 3. april 15.57

Kristiansand Foreløpig ingen endring
Fredrikstad Uke 16 utsatt.
Porsgrunn Foreløpig ingen endring
Drammen Foreløpig ingen endring
Sandvika Uke 16 utsatt.
Oslo Alle muntlig emellom 14.4 og 30.4 er utsatt
Lillestrøm Uke 16 utsatt.
Hamar Uke 16 utsatt.
Trondheim Alle muntlige mellom 14.4 og 30.4 er utsatt
Stavanger Foreløpig ingen endring
Bergen Alle muntlige mellom 14.4 og 30.4 er utsatt
Bodø Foreløpig ingen endring
Tromsø Uke 16 og 17 utsatt.
Haugesund Foreløpig ingen endring

Vi oppfordrer studenter til å lese og forberede seg til eksamen.

Undervisning

Sonans følger utviklingen av koronaviruset tett. Vi følger myndighetenes krav og holder undervisningslokaler stengt til tidligst den 27. april. Vi følger myndighetenes krav og avlyser derfor klasseromsundervisning. Det vil ikke registreres fravær.

Så lenge skolene må forbli stengt vil Sonans erstatte klasseromsundervisningen med digital undervisning med lærerstøtte. 

Test-eksamen og eksamensveiledning vil gjennomføres digitalt. 

Slik følger du digital undervisning med lærerstøtte

For spørsmål om din individuelle undervisning vent på informasjon fra din lærer, eller ta kontakt med din lærer. 

Ved eventuell oppstart av undervisning i klasserom får studenter informasjon om dette på SMS.

For generelle henvendelser kontakt marked@sonans.no

Under er svar på ofte stilte spørsmål:

Vi følger myndighetenes krav og holder undervisningslokaler stengt til 27. april. Så lenge skolene må forbli stengt, vil klasseromsundervisningen erstattes med digital undervisning med lærerstøtte. Vi er her for å hjelpe deg. 

1. Hva skjer med eksamen? Kunnskapsminister Guri Melby meldte 8. april, til NRK at alle privatister skal få gjennomføre sine eksamener. Dette gjelder for alle fylker og myndighetene jobber nå med å finne en løsning som sikrer smittevernet. Vi vet derfor ikke nøyaktig tidspunkt for gjennomføring av eksamen, men vil informere alle våre studenter så snart vi vet noe mer. Se i oversikt i avsnittet Eksamen, om status på eksamen i forskjellige byer. 

2. Hva vil skje med høstsemesteret? Dessverre kan ingen forutse hvor lenge konsekvensene av COVID-19-spredningen kommer til å vare. Sonans planlegger for vanlig studiestart, og at neste skoleår gjennomføres som vanlig. Sonans vil imidlertid følge pålegg og retningslinjer fra myndighetene.

3. Kan jeg starte hos Sonans til høsten? Ja. Opptaket til høsten går som normalt, og Sonans gjennomfører rådgiving og planlegger for studiestart høsten 2020. Vi er tilgjengelige for rådgivninger og hjelper deg gjerne. Alle som vil melde seg opp for fag til høsten har fri avmelding frem til og med den 25. juli, 2020.

4. Kan jeg få ekstra støtte fra Lånekassen? For å hjelpe studenter som mister inntekter som følge av koronautbruddet, utvider Lånekassen fristen for vårsemesteret til 15. april. På www.lanekassen.no/korona oppdaterer de fortløpende informasjon knyttet til koronasituasjonen. Regjeringen har foreslått at utbetaling av lån og stipend for resten av vårsemesteret skal gjøres 15. april. De har også foreslått å åpne for et tilleggslån på inntil 26.000 kroner for studenter som har fått bortfall av arbeidsinntekt. Les mer om dette på regjeringen.no.

5. Er all klasseromsundervisning avlyst? Ja. Vi følger myndighetenes krav og holder undervisningslokaler stengt til tidligst den 27. april. Klasseromsundervisningen er fremdeles erstattet med digital undervisning med lærerstøtte, og testeksamen vil gjennomføres digitalt. Følg med på ALF for beskjeder fra faglærer.

6. Blir lab undervisningen avlyst? J. Den fysiske undervisningen blir avlyst og vil bli gjennomført digitalt. Kurset vil ligge i nettfaget ditt i ALF.

7. Hva med test eksamen? Når det gjelder test-eksamen og eksamensveiledning vil det gjennomføres med faglærer digitalt. Vi vil bestrebe oss på å gi alle våre studenter et best mulig tilbud.

8. Føres det fravær når det ikke lenger er klasseromsundervisning? Nei, det vil ikke føres fravær, og vi oppfordrer alle våre studenter til å følge undervisningen digitalt.

9. Hvor lenge vil dette vare? Det er ingen som vet hvor lenge dette vil vare. Vi følger helsemyndighetene tett og vil følge de rådene de gir. Vi holder undervisningslokaler stengt til tidligst 27. april.

Beredskapsgruppen

Sonans har nedsatt en beredskapsgruppe som følger utviklingen nøye. Vi følger gjeldende råd og informasjon fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Utenriksdepartementet (UD). Vi rådgir studenter og ansatte, og gjør tiltak ved eventuell karantene av studenter og/eller ansatte og ved smitte.

Råd fra Folkehelseinstituttet

Sonans oppfordrer alle studenter til å til enhver tid følge de rådene som blir gitt av Folkehelseinstituttet (FHI) vedrørende forebyggende tiltak.

Øvrig kontaktinformasjon

Helsedirektoratet har opprettet en virus-informasjonstelefon for å avlaste medisinsk nødtelefon og andre deler av helsetjenesten. Nummeret er 815 55 015.

Samtidig ber Helsedirektoratet folk om å lese informasjon på nett før de ringer. Folk som tror de kan være smittet av koronaviruset, skal ringe fastlegen sin eller legevakten på 116117.

Det er viktig at folk som tror de kan være smittet, ikke møter opp hos legen, eller på legevakten, men blir hjemme og tar kontakt på telefon.

 

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-