Hopp til hovedinnhold

205.800 personer i Norge er permittert på grunn av koronaviruset

Regjeringen har åpnet for at permitterte kan ta utdanning og fortsatt motta dagpenger. I tillegg endrer Lånekassen regler slik at man kan få lån og stipend uansett hvor mange fag eller studiepoeng man tar. Det kan føre til mange spennende muligheter!

Har du lyst til å gjøre noe annet? Mangler du noen fag eller må du forbedre noen fag for å komme inn på høyere utdanning? Hos Sonans Utdanning kan du ta fag på bare 12 uker! 

Bestill tid med en rådgiver for å finne ut av hvilke muligheter du har!

Har du tenkt på å gjøre noe helt nytt? 

Om man har noen år bak seg i arbeidslivet er det fjernt å tenke tilbake på vitnemålet fra videregående, karaktergjennomsnitt og hvor mange poeng man trenger for å komme inn på høyere utdanning. Disse karakterene kan likevel være avgjørende om du ønsker å endre kurs. Hvis du bruker tiden din som permittert til å ta opp fag kan det være fort gjort å bytte karrierevei. 

Hva kan du gjøre som permittert? 

Tidligere var det slik at man ikke kunne studere dersom man var permittert eller mottok dagpenger fra NAV. Denne forskriften er nå fjernet. Det betyr at de som er permitterte på grunn av koronasituasjonen kan studere selv om de mottar dagpenger fra NAV. 

Lånekassen er med på laget 

Lånekassen har endret forskriften om studiestøtte i skoleåret 2020-2021. I dag er kravet for å få studiestøtte at du må ta fag eller studiepoeng som utgjør minst 50 prosent av fulltidsutdanningen. Dette kravet fjernes nå. Det betyr at du kan få lån og stipend uansett hvor mange fag eller studiepoeng du vil ta. 

Vil du utdanne deg innenfor noe annet? 

Om du mangler et eller to fag for å kunne bruke kompetansen din innen et annet fagfelt, eller komme inn på høyere utdanning, har du en gylden mulighet til å gjøre noe med det nå! 

Komplisert? Fortvil ikke 

Det er mye nytt å forholde seg til, endringer kan ofte føre til flere spørsmål enn svar. Lurer du på noe? Kontakt en av våre rådgivere for en gratis og uforpliktende prat om hvilke muligheter som finnes for deg. 

 

Kommentarer

Innsendt av Marcel N. Mossige (ikke bekreftet) på søn 16/08/2020 - 12:55

Hei,

Jeg har bestått svennebrev og lurer på om det svarer seg å ta generell studiekompetanse med "23/5" eller "Påbygging til generell studiekompetanse med fagbrev" ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift