Hopp til hovedinnhold

Åpner ny skole i Fredrikstad sentrum

Sonans Utdanning fortsetter å vokse og åpner ny privatistskole i Fredrikstad. 

- Ved å etablere oss i Fredrikstad skal vi fortsette å hjelpe mennesker med å nå målene sine om høyere utdanning. I tillegg håper vi å bidra positivt til byens studentmiljø, sier kommersiell direktør Marit Aamold Sundby. 

Med adresse Nygaards gate 37 vil skolen bli en sentral og synlig del av bybildet og studentmiljøet.

- Å etablere oss i Fredrikstad er på mange måter et tilsvar på etterspørselen og pågangen fra privatister i Fredrikstad og i fylket generelt. Vi tror mange vil ha glede av at vi blir mer tilgjengelige i regionen og at det blir lettere å ta fag og få undervisning som privatist i sitt lokalmiljø, sier Aamold Sundby.

Bestill gratis rådgivning

Rektor fra nabobyen på plass

Lena Vigre Kirkeberg tiltrer stillingen som rektor i midten av juni. Hun har flere års erfaring fra mediebransjen og kommer fra en stilling som salgs- og markedssjef i Dagens Perspektiv AS. Selv er hun fra nabobyen Sarpsborg, og tror at det kan være en fordel.

- Vi har fått mange signaler om at det ønskes en egen privatistskole i regionen, og jeg har store forventninger til både den nye skolen og rollen som rektor. Å være lokalkjent kan være en fordel på den måten at det er lettere å sette seg inn i situasjonen til dem som kommer på rådgivning og til undervisning, sier Vigre Kirkeberg.

Mange fag og erfarne lærere

Det finnes mange grunner og ulike mål til hvorfor man ønsker å ta fag som privatist. Fagporteføljen i Fredrikstad er derfor satt sammen etter undersøkelser og hva elevene har etterspurt. Privatistelever på den nye skolen i Fredrikstad vil derfor få muligheten til å: 

• Få generell studiekompetanse, som også dekker studiekompetanse som påbygg, med eller uten fagbrev, eller gjennom 23/5-regelen

• Ta realfag, altså fag som blant annet dekker kravet til medisin- og ingeniørstudier

• Heve karaktersnittet

- Nå ser frem til å fylle den nye skolen vår med elever til høsten. Vi tar med oss erfarne lærere fra skolen vår i Oslo. På denne måten sikrer vi kvalitet og fortsetter med noe vi har hatt suksess med i årevis, blant annet det populære tilbudet om gratis prøve-eksamen. Jeg vil også legge til at vi er i full gang med rekrutteringen og er på utkikk etter flere dyktige lærerkrefter til de fleste studiespesialiserende fellesfag, samt programfagene biologi, kjemi, geofag og fysikk til videregående utdanning, avslutter Aamold Sundby.

Søk skoleplass allerede nå!

Skolestart i Fredrikstad er 27. august, men du kan allerede nå søke om skoleplass eller booke en rådgivningstime.

Innsendt av Lotte Marie Gu… (ikke bekreftet) på lør 09/06/2018 - 07:57

Hei! Mitt navn er Lotte Gundrosen. Nylig går jeg på Hans Nielsen Hauge vg1 her i Fredrikstad. Videre skal jeg på utveksling til California, og jeg skal studere realfag på highschool-nivå. Når jeg kommer tilbake til Fredrikstad,(da skal jeg gå vg3) så hørtes den nye privatskolen dere skal etablere spennende ut. Er det mulig å ta en prat med dere ang dette? Mvh Lotte Gundrosen.

Innsendt av ablothe på man 11/06/2018 - 15:10

Som svar på av Lotte Marie Gu… (ikke bekreftet)

Hei Lotte! Så spennende med utveksling! Ønsker du å fullføre vitnemålet hos oss så kan du snakke med din skole om de vil gi deg primærvitnemålet selv om du fullfører som privatist. Du kan alltid ringe oss eller bestilling en rådgivertime hos oss for mer detaljert informasjon. 

Hilsen, Anne Brit. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift