Hopp til hovedinnhold

Sonans Fredrikstad

Sonans Fredrikstad åpnet dørene for første gang i 2018. Rektor Lena Vigre Kirkeberg har vært med fra start og er et kjent fjes for alle på skolen. 

Sentralt plassert rett ved brygga, kan man nyte de fine omgivelsene rundt skolen. Bussen stopper ikke langt unna, og du finner litteraturhuset på andre siden av gaten. Ved siden av litteraturhuset er det et fint opparbeidet parkområde med benker der man kan nyte utsikten til Glomma i lunsjpausen.  

Bestill gratis rådgivning her

Et fint miljø for læring

Skolen er nyoppusset med mye plass å boltre seg på. Det er store vindusflater som slipper inn mye naturlig lys. Vi har en lesesal for de studentene som vil jobbe selvstendig med skolearbeid, og flere grupperom som blir hyppig brukt av kollokviegrupper.

Nyoppussede, lyse lokaler. Foto: Henrik Solberg

Nyoppussede, lyse lokaler. Foto: Henrik Solberg

 

Alle har en mulighet

Rektor Lena er opptatt av at det finnes en mulighet for alle, og at det ikke nødvendigvis trenger å være så vanskelig å snu om på et vitnemål man kanskje ikke er helt fornøyd med. Det kan være overveldende å skulle starte, men man får god hjelp underveis. Det er et godt støtteapparat rundt studentene på skolen, som ønsker å se at alle lykkes og at alle når sine mål. 

 - Det kan være vanskelig å vite hvordan man skal starte når man finner ut at man vil ta opp fag. Jeg anbefaler alle som tenker på om de skal ta opp fag, eller få ferdig vitnemålet, om å bestille en rådgivningstime, sier Lena. 

 

Student i rådgivningstime. Foto: Henrik Solberg

Student i rådgivningstime. Foto: Henrik Solberg

 

I en rådgivningstime får man full utregning og status på kompetansebeviset eller vitnemålet sitt. Rådgiveren sjekker karaktersnitt og opptakskrav til høyere utdanning. Slik kan dere sammen legge en plan for hvor mange fag du må ta opp, eller hvor mye du må forbedre karaktersnittet ditt for å komme inn der du vil. Rådgiveren gir deg også en innføring i hvordan det er å gå på Sonans, og hvordan undervisningen er lagt opp. Hos Sonans får du støtte av Lånekassen om du ønsker det, og rådgiveren vil gå igjennom hvordan du søker hos Lånekassen sammen med deg. En rådgivningstime er helt gratis og det er ikke bindene. 

Bestill gratis rådgivning her

 -  Alle våre rådgivere har selv gått på Sonans, de har derfor førstehåndserfaring med undervisning, lærerne og å gå opp til eksamen, sier Lena. 

Studentene på skolen

- Den typiske Fredrikstadstudenten har gått yrkesfag og ønsker å ta påbygg, eller ta opp fag med 23/5-regelen. De skal gjerne inn på lærer, sykepleie, barnevern eller ingeniør. Mange av disse har jobbet noen år, og så begynner de hos oss fordi de ønsker å søke høyere utdanning, sier Lena. 

Det er også mange som ønsker å komme inn på profesjonsstudier som rettsvitenskap, psykologi og medisin som trenger å forbedre fag, eller ta opp fag som de ikke har fra tidligere for å komme inn på ønsket studie. 

- Jeg vil vel si at mangfold i studentgruppen er det typiske for Fredrikstad, og at det er utrolig gøy å se hvor mye nytte de med ulike bakgrunn, alder, utgangspunkt og mål har av å lære av hverandre, forteller Lena. 

Det er godt samhold på skolen. Studentene jobber godt sammen, og få et stort faglig utbytte gjennom samarbeid i kollokviegrupper og klassediskusjon.  

Engasjerte lærere

Lærerne brenner for at sine studenter skal lykkes på eksamen. De gjennomfører eksamensrettet undervisning som er tilpasset alle uansett mål og bakgrunn. De følger studentene sine tett, fra første skoledag, og helt fram til eksamen.

- De har så god kontakt med studentene at de også gjerne snakker med dem etter eksamen for å høre om hvordan eksamen har gått, forteller Lena.

 

Naturfagstime med lærer Kristoffer Jonstang Juell. Foto: Henrik Solberg

Naturfagstime med lærer Kristoffer Jonstang Juell. Foto: Henrik Solberg
 

Lærerne er opptatte av gode pedagogiske opplegg i klasserommet, god dialog framfor enveiskommunikasjon, og ikke minst at det skal være gøy å lære.

Jobben som rektor

Som rektor bruker Lena dagene sine på mye forskjellig. Hun er rådgiver, og snakker daglig med både nye og gamle studenter. Hovedfokuset er å gi alle studentene god eksamensrettet undervisning. Alle har forskjellige behov og lærer på forskjellige måter.

- Det er vår oppgave å legge til rette for at alle får den undervisningen de trenger, og er klare til eksamensdagen når det virkelig gjelder, sier Lena. 

Arbeidsdagene går også med til leksehjelp, studiesamtaler med studenter og kurs i studieteknikk. 

- I tillegg til dette har vi fokus på et godt miljø på skolen. Vi vil at det skal være hyggelig for studentene å være på skolen og at alle skal trives. Derfor steller vi av og til i stand vaffeldager og andre hyggelige overraskelser for studentene, avslutter Lena.