Hopp til hovedinnhold

Stine gikk fra 4 til 6 i kjemi

Etter videregående var Stine (25) fast bestemt på at hun ville utdanne seg innen idrett, slik at hun kunne jobbe med hovedinteressen sin i fremtiden. Men så knakk hun realfagskoden på Sonans. Nå er Stine klar for å studere byggingeniør på NTNU.

— Jeg har spilt håndball og curling aktivt, og jeg gått på NTG-U. Så det naturlige for meg var å fortsette med studier innen idrett, forteller Stine.

Stine tok en bachelor på Norges idrettshøyskole, før hun bestemte seg for å ta opp fag på Sonans for å komme inn på fysioterapi.

Realfag ble plutselig gøy

— Jeg syntes det var veldig greit å ta opp fag. Underveis bestemte jeg meg for å ta opp flere fag og å fortsette med realfag. Realfag på Sonans var veldig gøy.

I juleferien etter det første semesteret på Sonans tok Stine kontakt med en rådgiver. Hun hadde nemlig bestemt seg for å endre retning.

— Rådgiveren sa rett ut at det ikke var noe galt i å endre drømmer eller mål. Hun anbefalte meg å ta R2 og fysikk, og hvis jeg fortsatt likte det så kunne jeg vurdere hvilken vei jeg ville gå.

Knakk realfagskoden

Stine hadde hørt fra bekjente at mange gjorde det bra på Sonans, og at lærerne var gode. Men hun ble likevel positivt overrasket da hun begynte.

— Spesielt læreren min i kjemi var veldig flink. Han var utrolig engasjerende. Etter hver time følte jeg at jeg hadde lært masse nytt. Alt ga mening med en gang. Jeg så plutselig sammenhenger!

Begynner på byggingeniør

Da eksamensdagen kom følte Stine seg trygg på at hun kunne stoffet. Fokuset på eksamen hadde vært til stede hele veien gjennom semesteret.

— Etter å ha gått på Sonans forstår jeg fagene mye bedre. Jeg har skjønt at realfag egentlig passer meg veldig godt. Idrett kan jeg jo fortsatt holde på med på fritiden.

Til høsten venter studier i byggingeniør på NTNU i Trondheim på Stine.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift