Sonans-eleven Mohammed har opplevd mer enn de aller fleste

Gjennom utdanning på Sonans i Kristiansand og humanitært arbeid, finner Mohammed Al-Mashhadani (20) lys i mørket etter en brutal start på livet. – Det må være en større mening med at jeg fortsatt er i live.

Etter ti år på flukt ankom Mohammed, hans far Taleb Al-Mashhadani, og to søstre – Dina (22) og Mina (17) Bygland kommune i Aust-Agder i november 2014. Der var familien til ferden bar videre mot flyktningmottak i Kristiansand juli 2016.

Kun to og et halvt år etter han flyktet til Norge, sitter han og leser på pensum i fag som kjemi, norsk og historie på Sonans Utdanning i Kristiansand.

– Hver dag har jeg vært her mellom 11 til 14 timer. Jeg bruker mer tid på å oversette og forstå faget, og trenger å jobbe tre ganger så hardt som andre elever. Man må gripe mulighetene man får, for ingenting kommer til deg uten å jobbe for det, forteller Mohammed i et intervju med Fædrelandsvennen.

Se Mohammeds 5 beste studietips

Mohammed

Innsatsen på skolen har så langt båret frukter, og Mohammed kan i disse junidager skilte med tre seksere og to femmere i karakterer, samt sommerjobb i Fremtiden i våre hender.

Etter å ha opplevd mer enn de aller fleste gjør i løpet av en mannsalder, blant annet å miste flere av sine nærmeste familiemedlemmer og venner i Irak og Syria, føler Mohammed seg trygg for første gang på lenge.  

Dette blogginnlegget er basert på utdrag fra en artikkel i Fædrelandsvennen 17.06. Du finner hele historien om Mohammed her (må være abonnent for å lese) 

Skriv ny kommentar