Sonans åpner skole nummer to i Rogaland

Sonans Utdanning vokser i Rogaland og utvider med en ny privatistskole i Haugesund. Bakgrunnen er at Sonans i Stavanger i lengre tid har opplevd økt pågang av privatister og får stadig flere elever. På 3 år har antall elever steget fra ca 375 til over 600.

- Det er gledelig at vi opplever vekst og som følge av økt pågang synes vi det er helt naturlig å åpne en ny skole i Haugesund. Med den nye skolen vil vi kunne ansette flere lærere. I første omgang er det snakk om ti nye lærere, sier Christer Andersen, som er rektor for Sonans Stavanger. Andersen skal også være rektor for den nye privatistskolen.

- Våre elever er veldig fornøyde med den eksamensrettede undervisningen på Sonans. Sonans i Stavanger scorer 4,4 i en lærerevaluering hvor elever svarer på en rekke spørsmål og rangerer forskjellige elementer i vårt tilbud på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er det beste. Vi satser fortsatt fullt i Stavanger og håper å få mange elever ved begge skolene våre i regionen, sier Andersen.

Den nye skolen i Haugesund skal være klar til skolestart den 28. august.

Midt i Haugesund

I dag har Sonans bare én privatistskole i fylket fra før, i Stavanger. Det betyr at mange elever har måttet reise langt for å ta fag, deriblant fra Haugalandet. Den nye privatistskolen skal ligge sentralt i Haugesund, i Haraldsgata 152.

- Vi i Sonans har en visjon om å løfte hver enkelt elev. Det betyr at også vi må flytte på oss noen ganger. Vi ønsker å alltid å bidra lokalt og dette vil gi studentmiljøet i Haugesund et løft. Den nye skolen åpner for at elever kan bo hjemme i regionen de har vokst opp i. Det gjør det lettere for dem økonomisk og de kan fortsette å hente styrke fra et allerede opparbeidet sosialt nettverk. I tillegg får de nye studievenner, sier Andersen

- Vil bidra til å styrke regionen

- Ideelt sett vil vi at flere elever begynner på høgskolen som finnes i området. Vi vet at det stilles stadig høyere krav til kompetanse i et krevende og skiftende arbeidsmarked. Vi vil at skolen skal være med å legge forholdene til rette for elevenes videre akademiske løp og dermed styrke både næringslivet og regionen, sier Andersen.

- Lettere for oss elever

Hannah Skuggevik (24) tok opp flere fag på Sonans Utdanning i Stavanger før hun startet på medisinstudiet i Bergen i fjor høst. Hun synes det er flott at elever bosatt i Nordfylket nå slipper å måtte dra langt for å få med seg undervisning og sitte på skolen og jobbe. Selv var hun bosatt i nærheten av skolen.

- Det har mye å si at forholdene ligger til rette når man skal ta opp fag. For min del gav det meg stort utbytte å kunne sitte på skolen og jobbe utover undervisningen, både for meg selv og i kollokviegrupper. Jeg kjente flere medelever fra Haugesundområdet som gav uttrykk for utfordringene det fører med seg å bo langt unna skolen. Elever som må reise langt står i fare for å gå glipp av mye av det skolen har å tilby, sier Hannah

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-