Sonans åpner skole nummer to i Rogaland

Sonans Utdanning vokser i Rogaland og utvider med en ny privatistskole i Haugesund. Bakgrunnen er at Sonans i Stavanger i lengre tid har opplevd økt pågang av privatister og får stadig flere elever. På 3 år har antall elever steget fra ca 375 til over 600.

- Det er gledelig at vi opplever vekst og som følge av økt pågang synes vi det er helt naturlig å åpne en ny skole i Haugesund. Med den nye skolen vil vi kunne ansette flere lærere. I første omgang er det snakk om ti nye lærere, sier Christer Andersen, som er rektor for Sonans Stavanger. Andersen skal også være rektor for den nye privatistskolen.

- Våre elever er veldig fornøyde med den eksamensrettede undervisningen på Sonans. Sonans i Stavanger scorer 4,4 i en lærerevaluering hvor elever svarer på en rekke spørsmål og rangerer forskjellige elementer i vårt tilbud på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er det beste. Vi satser fortsatt fullt i Stavanger og håper å få mange elever ved begge skolene våre i regionen, sier Andersen.

Den nye skolen i Haugesund skal være klar til skolestart den 28. august.

Midt i Haugesund

I dag har Sonans bare én privatistskole i fylket fra før, i Stavanger. Det betyr at mange elever har måttet reise langt for å ta fag, deriblant fra Haugalandet. Den nye privatistskolen skal ligge sentralt i Haugesund, i Haraldsgata 152.

- Vi i Sonans har en visjon om å løfte hver enkelt elev. Det betyr at også vi må flytte på oss noen ganger. Vi ønsker å alltid å bidra lokalt og dette vil gi studentmiljøet i Haugesund et løft. Den nye skolen åpner for at elever kan bo hjemme i regionen de har vokst opp i. Det gjør det lettere for dem økonomisk og de kan fortsette å hente styrke fra et allerede opparbeidet sosialt nettverk. I tillegg får de nye studievenner, sier Andersen

- Vil bidra til å styrke regionen

- Ideelt sett vil vi at flere elever begynner på høgskolen som finnes i området. Vi vet at det stilles stadig høyere krav til kompetanse i et krevende og skiftende arbeidsmarked. Vi vil at skolen skal være med å legge forholdene til rette for elevenes videre akademiske løp og dermed styrke både næringslivet og regionen, sier Andersen.

- Lettere for oss elever

Hannah Skuggevik (24) tok opp flere fag på Sonans Utdanning i Stavanger før hun startet på medisinstudiet i Bergen i fjor høst. Hun synes det er flott at elever bosatt i Nordfylket nå slipper å måtte dra langt for å få med seg undervisning og sitte på skolen og jobbe. Selv var hun bosatt i nærheten av skolen.

- Det har mye å si at forholdene ligger til rette når man skal ta opp fag. For min del gav det meg stort utbytte å kunne sitte på skolen og jobbe utover undervisningen, både for meg selv og i kollokviegrupper. Jeg kjente flere medelever fra Haugesundområdet som gav uttrykk for utfordringene det fører med seg å bo langt unna skolen. Elever som må reise langt står i fare for å gå glipp av mye av det skolen har å tilby, sier Hannah

Skriv ny kommentar