Privatisteksamen i matte | Mattelærerens 5 beste tips

Knut Sagafos underviser i matematikk ved Sonans i Porsgrunn, og hjelper hvert år mange privatistelever å nå målene sine i faget. Her er Knuts fem nøkkeltips for å lykkes på eksamen!

1) Finn ut hva som kreves for å nå ditt mål.

Ditt mål kan være å få bestått (2) eller komme inn på lærerskolen (4) eller kanskje rett og slett å samle flere poeng med tanke på et spesielt studium. Noen ganger kreves det kanskje mer av deg som «kun trenger bestått» enn en som skal forbedre sin karakter. Uansett så vil læreren på Sonans hjelpe deg å nå ditt mål.

2) Dersom du virkelig ønsker å nå ditt mål så må du gjøre det som kreves.

Kom på alle forelesningene/mattetimene/leksehjelp. Min erfaring er at de som følger matematikkurset har en langt større sjanse for å klare å nå sine mål enn de som bare kommer innom av og til. I mine kurs går vi raskt igjennom læreboka og bruker mye tid på å regne eksamensoppgavene.

Les om hvordan Knut hjalp Lene fra matteangst til mestring

 Knut Sagafos, Lærer
Knut Sagafos, mattelærer

3) Utnytt ressursene som finnes på nettet.

Det finnes nå veldig mange gode ressurser på nettet. På Sonans hjelper læreren deg å finne dem.

4) Det er veldig lurt å avtale med noen å regne sammen.

Dersom flere lurer på det samme, vil vi som er lærere på Sonans mer enn gjerne hjelpe dere. Da er det kanskje heller ikke så vanskelig å spørre om hjelp?

5) For å lykkes til eksamen er det svært viktig å regne mange eksamensoppgaver.

Fram mot eksamen bør du regne tidligere eksamensoppgaver. Regn de gjerne om igjen flere ganger for å få opp regnetempoet. Passord til eksamensoppgavene på Udir får du på skolen. 

Lykke til med skoleåret!

 

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Sanna er Sonans sin chatrobot. Spør et spørsmål så får du svar. For at du skal få best mulig svar, vennligst velg hvilken skole som er mest relevant for deg.
-
Les mer: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-