Hopp til hovedinnhold

Petter gikk fra 2 til 5 i naturfag

Petter (26) vil beskrive seg selv som en slabbedask på videregående. Etter noen år i arbeidslivet var han klar for å returnere til skolebenken og begynte på Sonans i Bodø. Her tar han fag i 23/5-pakken, og foreløpig går det veldig bra. Han har allerede gått fra 2 til 5 i naturfag og er klar for å hanke inn enda flere gode karakterer på Sonans! 

 - Jeg har vært skoleflink hele livet, men var lei på videregående, forteller Petter.  

Petter gikk idrett og var aktiv på fotballbanen. Det resulterte i et vitnemål som manglet en del karakterer. Fotball var lenge det som sto i fokus, selv om Petter la fra seg drømmen om å bli internasjonal ganske raskt, spilte han lenge for Innstranda IF.  

Etter videregående begynte Petter å jobbe i Kiwi, der ble han i åtte år.  

- Jeg fant ut at jeg ikke orket å bli gammel i Kiwi og skjønte at jeg måtte gjøre noe annet.  

Petter jobbet seg opp til å bli assisterende butikksjef i Kiwi. 

En ny start  

Han visste at han måtte ta opp fag som privatist for å komme seg videre.  

- Det hadde vært tungt å ta opp alle fagene på egenhånd, og skjønte at jeg måtte ha hjelp, sier Petter. 

Han hadde hørt om Sonans fra før, og tok derfor kontakt med skolen i Bodø. Da var det kort vei til å få en plan. Petter hadde en del fag han ikke hadde stått i som han måtte ta på nytt. På Sonans fikk han høre om 23/5-regelen og Petter fant ut at det passet han bra.  

- Spansk har alltid vært min akilleshæl, det var godt å vite at jeg slapp å ta det på nytt, forteller han.  

Petter vokste på årene han ikke satt på skolebenken og sier han tror han er mer voksen i hode nå, enn da han gikk på videregående. 

- Nå er jeg vant til å stå opp tidlig og få med meg hva som skjer rundt meg, så det går veldig bra på skolen, forklarer han.  

Planen for fremtiden er klar 

Petter tar alle fagene i 23/5-pakken bortsett fra engelsk. Han startet i august 2020 og har hatt naturfag og matte p1. Det har gått veldig bra så langt.  

- Fagene er lagt opp sånn at de er veldig rettet mot eksamen. Vi konsentrerer oss om kompetansemålene i faget og det gjør det lett å følge med og lett å lære, sier han.  

Planen videre for Petter er å komme inn på lærerstudiet, han ønsker å bli lærer på ungdomsskolen. Det har han visst at han vil bli siden han selv gikk på ungdomskolen.  

- Om ting fortsetter å gå inn på planen kommer jeg inn neste år, sier han.  

Det har vært fint for Petter å starte på nytt og føler at alt er lagt veldig godt til rette for at man skal lykkes på Sonans.  

Vi ønsker Petter lykke til på veien mot målet sitt! 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift