Hopp til hovedinnhold

Marcus gikk fra 3 til 6 i matte

Året som grensejeger motiverte Marcus Halvorsen (21) til å søke Politihøgskolen. For å komme inn på det populære studiet måtte han først gjøre noe med karakterene fra videregående.

– Jeg har hatt et mål om å bli politi ganske lenge, men måtte først luke vekk toerne fra karakterkortet mitt, sier Marcus.

Fikk hjelp av karakterkalkulatoren

For å bli kalt inn til opptaksprøve hos Politihøgskolen, må Marcus være blant søkerne med høyest konkurransepoeng.

Han hadde allerede søkt Politihøgskolen én gang tidligere og bestått de fysiske testene. Men karakterene stod den gangen igjen som det siste hinderet for å sikre seg studieplass.

– Jeg brukte karakterkalkulatoren på nettsiden til Sonans og fant ut hvilke karakterer jeg trengte. På karakterkalkulatoren fant jeg konkurransepoengene mine og fikk vite fjorårets opptakskrav til Politihøgskolen. Jeg var ikke langt unna, men manglet rundt fire poeng. Jeg fikk deretter god hjelp av en rådgiver på Sonans til å sette opp en plan for å heve snittet mitt.

Bedre studieteknikk med kollokviegruppe

Mange Sonans-elever løfter frem kollokviekulturen som en viktig del av eksamensforberedelsene. Det er Marcus enig i.

– Vi ble en sammensveiset gjeng, som jobbet sammen på skolen. Det var også god oppfølging fra lærernes side før eksamen, forteller han.

Det viktigste er egeninnsats

Den viktigste jobben gjorde han likevel på egenhånd. Med en stor mengde egeninnsats lever drømmen om å bli politi i beste velgående.

– Nå har jeg lært å jobbe annerledes med fagene. Jeg er bedre på å tilegne meg kunnskap enn hva jeg var før jeg begynte på Sonans, sier han.

Og med blant annet et karakterhopp fra 3 til 6 i matte er sannsynligheten langt større for å komme inn på Politihøgskolen denne gangen.
 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift