Hopp til hovedinnhold

Kristoffer gikk fra kaos til kontroll

På Videregående gikk Kristoffer på idrettslinja og hadde en karriere som håndballproff i tankene. Prøver, innleveringer og oppgaver fattet ikke like stor interesse, og ble derfor som regel nedprioritert. 

- Jeg fokuserte mest på håndballen og var ikke så opptatt av alt som skjedde på skolen. Derfor er fra kaos til kontroll noe som beskriver situasjonen min veldig godt. 

Da Kristoffer var ferdig på videregående fikk han beina på bakken igjen, og innså hvor mye som krevdes for å nå helt til topps på håndballbanen. Etter videregående kjente han på at han var ganske skolelei. Motivasjonen for å studere var ikke helt på plass, og han var heller ikke helt sikker på hva han ville.  
- Jeg kunne tenke meg å bli sykepleier, eller studere noe innenfor sosialfag. Jeg kom ikke inn noen av de stedene jeg ville, og skjønte at jeg måtte ta opp fag for å komme meg videre. 

Via en kamerat som tok opp fag som privatist fikk Kristoffer øynene opp for Sonans og han bestemte seg for å finne ut om det var noe for han. Her oppdaget han forberedelse til ingeniør, en pakke med fag som tilbys, og bestemte seg for å gjøre et forsøk. Ingeniørpakken består av en rekke realfag som Kristoffer ikke hadde hatt fra før av.
- Jeg tror ikke noen av vennene mine hadde forventet at jeg skulle ta masse realfag, forteller han. 

Mestringsfølelsen tilbake

Kristoffer fikk raskt gode karakterer, og merket at realfag var noe han virkelig mestret. Noen skolebøker har likevel vært verre å bla i enn andre. 
- Jeg grudde meg spesielt til å ta opp norsk. Jeg så for meg at jeg aldri skulle åpne en pensumbok i norsk igjen. Nå har det blitt et av mine favorittfag! 

Kristoffer vil gjerne takke norsklæreren sin Torhild for den gode jobben hun gjør. Å ha en lærer som er godt kjent med faget og som i tillegg foreleser på en engasjerende måte har vært et vendepunkt. 
- Min oppfatning er at lærerne på Sonans er lærere fordi de elsker faget. Torhild får til og med diktanalyse til å være spennende! 

Ikke gå i «tar det senere-fella»

Kristoffer valgte nettstudier fordi han har en jobb på dagtid, som ikke lot seg kombinere med en fysisk skolehverdag. Han synes nettstudier er enkelt å kombinere med sin egen timeplan. I tillegg vektlegger han at nettstudier er lagt opp veldig effektivt, det gjør det lettere å få oversikt over pensum. 
- Om jeg skal komme med et tips til andre som vurderer å studere på nett, må det være å ha gode rutiner. Det er lett å gå i «jeg tar det senere»-fella. Det var sånn jeg hadde det på videregående. Det blir fort kaos når man utsetter ting, så selvdisiplin vil jeg si at er veldig viktig.

Kristoffer forteller at det er lett å tenke at man skal ta det senere. Denne tankegangen er noe han kjenner godt igjen fra videregående. Nå har han fått god kontroll på hvordan han går løs på pensum og vet at gode rutiner er det som gjelder. Noe som har fungert bra for han, som han gjerne vil dele videre, er å sette av en fast dag til hvert fag man har. 
- Onsdag er min faste fysikkdag. Da vet jeg at med en gang jeg kommer hjem fra jobb skal jeg finne frem fysikkboken. Å ha så god kontroll på hverdagen gjør det også lettere å være motivert. 

Veien videre

Nå har Kristoffer lyst til å bli ingeniør i fornybar energi og håper han kommer inn på NTNU Trondheim til høsten. Vi ønsker Kristoffer masse lykke til på veien videre! 
 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift