Hopp til hovedinnhold

Kom inn på medisinstudiet med toppkarakterer

Skolelei og uten motivasjon droppet Krister Stokke ut av videregående. Nå, snart 10 år etter, har 26-åringen kommet inn på medisinstudiet. Mye takket være oppfølgingen han fikk på Sonans i Trondheim.

– Erfarne lærere, som vet hva som kreves for å lykkes på eksamen og hva fallgruvene er, har betydd mye for meg. Lærerne er engasjerte, og de er enkle å komme i kontakt med. Det forteller Krister, som de siste to årene har studert realfag på Sonans.

Drømmer om akuttmedisin

26-åringen fra Trondheim forteller at det er lite han ikke har prøvd i tiden etter videregående. Jobb på utesteder, kafeer og festivaler har det vært mange av. Deretter fulgte førstegangstjeneste. Og det var her han forsto hva det var han skulle jobbe med, og mot.

– Jeg jobbet med sanitet i forsvaret, og det var da jeg fant ut at jeg ville studere medisin. Jeg var inne på tanken om sykepleie, men ønsker vel egentlig å jobbe mer teknisk, forteller han.

Etter flere år uten skolegang var tiden inne, og 26-åringen har ikke én gang sett seg tilbake.

– Det var bare å hive seg ut i det. Først måtte jeg oppnå generell studiekompetanse, noe jeg klarte takket være 23/5-regelen. De siste to årene har jeg tatt alle realfagene på Sonans, og jeg fikk nettopp vite at jeg har kommet inn på medisin i Bergen, sier Krister.

Slet med dysleksi, fikk 5 i norsk

At det skulle bli medisinstudier har ikke alltid vært like opplagt. På ungdomsskolen slet Krister med dysleksi, noe som gjorde skoletiden ekstra tøff. På Sonans i Trondheim fikk 26-åringen imidlertid den rådgivningen og oppfølgingen han trengte. Resultatet? Vitnemålet består nesten utelukkende av toppkarakterer.

– Jeg tror jeg endte opp med 9 seksere, men karakteren jeg setter høyest er definitivt 5 i norsk skriftlig. På ungdomsskolen ødela dysleksi, men nå fikk jeg skrive essay, en sjanger jeg føler meg trygg på, forklarer Krister.

At lærerne og rådgiverne på Sonans har spilt en viktig rolle, er den kommende medisinstudenten ikke i tvil om.

– Noen av lærerne elsker jeg, jeg må bare si det.

Forutsetningene for å lykkes er på plass

I tillegg til faste veiledningstimer har Sonans-elever alltid tilgang til skolens rådgivere. Det er et tilbud Krister har benyttet seg mye av. For mens lærerne gir elevene en grunnleggende forståelse av faget, kan rådgiverne svare på alt det andre en student er usikker på.

– Rådgivermiljøet er veldig bra. Jeg er en sånn type som spør mye, og selv om skolen har rammene er det til syvende og sist likevel deg selv det står på – du får den hjelpen du ber om.

At Krister har jobbet hardt og målrettet er det ingen tvil om. Dyktige lærere og eksamensrettet undervisning har betydd mye, det samme har det gode miljøet elevene i mellom, forteller han.

– Alle vil det samme, alle er like engasjerte og pusher hverandre. Det er stor tverrfaglig kompetanse blant studentene, og mange å lene seg på.

Klar for neste kapittel

Intensivt har det vært, og hjemme har Krister og samboeren knapt sett hverandre siden jul. Etter noen uker med jobb er det klart for sommerferie, før Bergen venter i august.

– Jeg trives veldig godt som student nå, og gleder meg til å komme i gang igjen til høsten. Slik jeg ser det har jeg ikke noe annet valg enn å studere medisin. Kall det et kall, man må bare gjøre det man brenner for, om man er så heldig å brenne for noe, sier Krister, som om en knapp måned er klar for et nytt kapittel: drømmen om akuttmedisin.

 

Bestill gratis rådgivning

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift