Nå kan du ta kinesisk som privatist hos Sonans Oslo

Vi tilpasser oss markedet og den økte interessen for kinesisk språk. Fra høsten av tilbyr vi kinesisk i tillegg til tysk, fransk og spansk.

-  Kinesisk språk og kultur blir stadig mer synlig i det globale næringslivet. Flere og flere ønsker å lære kinesisk for å ta del i den utviklingen som foregår i Kina og andre land hvor kinesisk språk benyttes. Samtidig har forholdet mellom Norge og Kina nylig blitt revitalisert, og dette betyr mange muligheter i tiden fremover, sier Jie Hou.

Til høsten skal Hou undervise i kinesisk mandarin ved Sonans i Oslo. Det er første gang Sonans tilbyr undervisning i dette faget. 

Nye undervisningsmetoder

- Kinesisk er et språk som for mange kan fortone seg som vanskelig å lære. Men med en kombinasjon av klasseromsundervisning og godt undervisningsmateriale er det blitt mye lettere å lære seg å både snakke og skrive på kinesisk de siste årene, forteller Hou.

Læreren tror mange nordmenn synes det både er spennende og gøy å lære seg kinesiske tegn.

- Selv om det blir litt pugging, så er det lettere å huske tegnene når man også vet hvordan de uttales. 

Hou er autorisert lærer i kinesisk ved det anerkjente The International Profession Certification Association (IPA). Selv lærte Hou seg å snakke og skrive norsk på under ett år mens hun bodde og studerte i Finland. Med hjelp av radiosendinger på NRK lærte hun seg norsk på et høyt nok nivå til å bestå den såkalte «Bergenstesten». I dag studerer hun 2. året på Elektronikk og datateknologi med retning mot fysikalsk elektronikk ved Universitetet i Oslo ved siden av undervisningen på Sonans. 

Optimistisk student

Tanita (25) skal begynne på Sonans i Oslo til høsten og valgte kinesisk som ett av programfagene sine. Hun håper å opparbeide seg et godt språklig grunnlag til å studere videre.

- Jeg tror det alltid er nyttig å lære seg flere språk. Kinesisk kan gi meg nye muligheter i arbeidslivet, og jeg vil kunne kommunisere med flere mennesker rundt omkring i verden, sier Tanita.

- Jeg gleder meg til å lære ett av verdens største språk, fortsetter hun. 

Stor pågang

I lengre tid har norske universiteter og høgskoler opplevd stor pågang og høye søkertall på Asia- og midtøstenstudier. Søkertall fra Samordna opptak for 2017 viser at universitetene i Oslo og Bergen har fått henholdsvis 513 og 229 søkere til sine studieprogrammer Kinesisk med Kina-studier og Kinesisk. Til sammen tilbyr de ca. 80 plasser.

Hos Sonans kan du ta Kinesisk fellesfag I, fellesfag II, programfag I og programfag II

Bestill gratis rådgivning

Skriv ny kommentar