Kaos eller kosmos på eksamen | Slik gikk det med Samrin

I et øyeblikk kjenner jeg hjertet dunke i halsen og frykten strømme gjennom blodårene. Sensor setter blikket i meg, og med ett oppstår en forventningsfull stillhet. Et stumt, vedvarende spørsmålstegn.

Denne stillheten skal fylles av et intelligent og reflektert svar fra meg. I stillheten er kaos. I meg er kaos. Så begynner jeg. Vanligvis er det slik mine eksamener har foregått. Dette semesteret var imidlertid annerledes. Jeg var rolig. Helt rolig. Spesielt på eksamen i fysikk.

Å finne orden i kaoset

Kosmologi var et av emnene som grep oppmerksomheten min fra starten av, og holdt på den hele våren. Selve ordet kommer fra det greske ordet ''kosmos'', som betyr orden. Jeg var selv på søken etter orden denne våren, orden i en kaotisk og overveldende studenthverdag. Papirene på skrivebordet, ordene på tavlen, mine egne tanker.  Hvem skal jeg bli? Hva skal jeg gjøre?

Bestill gratis samtale med rådgiver

Fysikk ble filosofi

Heldigvis var struktur og orden, noe min fysikklærer Odd, praktiserte i undervisningen. Han snevrer inn pensum og gjør det til et masseløst snordrag.  I fysikk lærer man at to gjenstander blir bundet sammen av et snordrag. Massen til snoren er svært liten i forhold til gjenstandene, og blir derfor omtalt som ''masseløs''. Tross for snordragets knøttlille masse er spørsmålet om å regne ut snorkraften som virker på gjenstandene, en gjenganger blant alle sensorer. Dette snordraget har bundet drømmene mine og mitt håp for fremtiden. 

Les om da Samrin tok opp biologi

Hadde endelig kontroll

Odd sin struktur gjorde halve jobben for meg. Nå kunne jeg bruke tiden på å forstå hvilke krefter som virket på gjenstanden. På eksamensdagen var disposisjonen på bordet foran meg preget av orden og system. Ordene mine, kunnskapen min, strømmet ut av meg logisk og i riktig rekkefølge. Jeg hadde kontroll ...

Skrevet av Samrin Arshad (20)

 

Ta kontakt med en rådgiver i dag og finn ut hvordan du kan nå dine mål!

Bestill gratis rådgivning

Gå til sonans.no

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-