Hopp til hovedinnhold

Jakte gode karakterer i høst?

Høstjakta er i gang. Hva med å fylle sekken med et vitnemål?

I disse dager trekker mange ut i skog og fjell for å høste av naturen. En vel så spennende og ikke minst givende «jaktform» vi vil anbefale er å sikte seg inn på å forbedre karakterer eller kanskje få vitnemål denne høsten. Å ta fag som privatist kan være en god løsning.  

Det er mange grunner til at studenter ved Sonans tar opp fag.  

– Mange oppdager at man har feil fagkombinasjon eller at karakterene fra videregående ikke holder til det studiet man vil komme inn på. Det er ekstra mange som har søkt seg til høyere utdanning i år, og det gjør at mange studier har fått høyere krav. Derfor er jeg veldig glad for at vi har muligheten til å tilby studentene mulighet til å stille sterkere ved neste opptak, sier Michael Brekke, direktør for skoledrift ved Sonans Utdanning. 

Er du usikker på hva slags fag og karakterer du må ha for å komme inn på studiet du vil? Ta kontakt og bestill tid med en rådgiver.

God oppfølging og hardt arbeid 

Det er mange myter om å ta opp fag, og at man er sikret gode karakterer. Det stemmer at de aller fleste klarer å forbedre seg, men Brekke er klar på at det er ingen karaktergaranti på Sonans. Ingenting kommer av seg selv, hardt arbeid gir gode resultater, det gjelder også for studentene på Sonans.  

- Å ta fag som privatist er ganske likt som å ta fag på vanlig måte på videregående, men ikke helt. Du har større fleksibilitet som privatist, og mer ansvar enn på videregående. Samtidig får du tett oppfølging av faglærer. Jeg tror det er denne kombinasjonen som gjør at så mange lykkes, avslutter Brekke.  

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift