Hopp til hovedinnhold

Hva er dine planer etter ferien?

Har du ikke snittet for å komme inn på utdanningen du vil inn på? Da kan privatistundervisning være nøkkelen. 

Sommeren står for døren, og det er tid for å lade batteriene. Men har du tenkt på hva du skal til høsten? Kanskje går du med en drøm om høyere utdanning, men mangler vitnemål, karakterene eller de riktige fagene? 

Heldigvis er det ikke sånn at døren til høyere utdanning er lukket for godt av den grunn. 

Det er mange grunner til at elever ikke oppnår de resultatene de ønsker i løpet av tre år på VGS. Det kan være fravær, motivasjon, sykdom at man ikke trives på skolen osv. Flere opplever også at de ikke har den fagkombinasjonen de trenger for å komme inn, sier Marit Aamold Trysnes, strategi og markedsdirektør i Sonans Gruppen.

Trysnes er glad privatistordningen gir flere mulighet til å ta høyere utdanning. 

– Flere av de som kommer til oss ønsker generell studiekompetanse eller tar fag de ikke har hatt på videregående. Det er enten for å få spesiell studiekompetanse eller for å samle poeng for å stille sterkere ved neste opptak. Nesten halvparten av de 8500 studentene på Sonans Utdanning tar realfag.

Visste du at Lånekassen har gjort endringer i regelverket, og at du nå kan få studiestøtte uansett hvor mange fag du tar? Les mer på Lånekassen sine sider eller bestill tid med en rådgiver hos Sonans som kan gi deg veiledning. 

Få hjelp av en rådgiver

Poenggrensen, fagkombinasjoner og alderspoeng kan være vanskelig å få oversikt over. Hos Sonans har man derfor mulighet til å snakke med en rådgiver før man eventuelt starter slik at man tar de fagene som er rett for deg. 

Bestill gratis rådgivning her

- Vår karakterkalkulator hjelper med å regne ut poeng og våre dyktige rådgivere hjelper med å få full oversikt over fagkombinasjoner. Samtidig er det viktig å få med at karakterene ikke kommer av seg selv. Som med alle andre studier krever det hardt arbeid, men vi skal gjøre alt vi kan for å gi deg den oppfølgingen du trenger på veien, sier Trysnes.

Nettstudier kan gi fleksibilitet

For mange går ikke hverdagen opp dersom man må møte fysisk til undervisning i et gitt tidsrom. Da kan nettstudier være løsningen. 

Trysnes har erfart at nettstudier har vært veien til høyere utdanning for mange. Selv om man ikke møter opp fysisk på skolen har man tett dialog med faglærer for å sikre at studenten får den oppfølgingen som trengs. 

– Å ta fag som privatist via nettstudier er fleksibelt, og man kan studere når og hvor man vil. Har du f. eks en jobb på dagtid, bor i utlandet eller omsorgsansvar som gjør det vanskelig å studere til faste tider er nettstudier et glimrende alternativ, sier Trysnes.
 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift