Fullt fokus på matte hos Sonans

Mange synes matte er vanskelig, så torsdag 15. november åpnet vi alle skolene våre for å hjelpe de som snart skal ha matteeksamen i 1P.

Tall fra Utdanningsdirektoratet over eksamenskarakterer fra videregående opplæring i 2017 viser at det nasjonale karaktersnittet for 1P-matte lå så lavt som på 2,6.

Matematikk 1P er det faget flest privatister i hele Norge meldte seg opp til i år. Nesten 2000 har allerede meldt seg opp så langt i år. Bare i Oslo tas det 1300 eksamener i 1P denne høsten. Vi vet mange sliter med faget, så vi bød på gratis hjelp, både på skolen og via webinarer, for å hjelpe studentene frem mot eksamen den 19. november.

To fornøyde studenter

Studentene Lillian Sparstad og Saynad Adan Ibrahim tar blant annet opp 1P-matte på Sonans Utdanning og brukte torsdag ettermiddag på å få verdifull hjelp på skolen i Oslo. De er enige om at matte er det vanskeligste faget de tar.

– Matte er vanskeligst, uten tvil. Tall er vanskelig. Vi er her for å få hjelp med oppgaver vi ikke har løst før eksamen, sier Lillian.

Saynad mener geometri-hjelpemiddelet GeoGebra er det vanskeligste å lære seg.

– Jeg synes ofte selv oppgavetekstene er vanskelige å forstå. Excel og GeoGebra er ikke så vanskelig, så lenge du passer på å lære deg det. Da gjør programmene oppgavene for deg, så lenge du har skrevet det riktige. I delen uten hjelpemidler kan oppgavene lure deg litt. Det blir mye vanskeligere når du ikke har kalkulator og sånt, sier Lillian.

Det viktigste før eksamen

Mattelærer hos Sonans, Nedim Kasumacic, trekker frem GeoGebra som noe av det viktigste å lære seg før eksamen. Han har dessuten noen gode tips til hvordan man kan gjøre det bra på matteeksamen:

– Skal du ha eksamen i 1P, burde du trene på å regne uten kalkulator og brøkregning spesielt. Skal du ta 2P-eksamen, burde du trene på GeoGebra. Det er masse poeng å få der!

Fokus på GeoGebra og Excel

Rektor og mattelærer på Sonans Utdanning i Kristiansand, Terje Aas, presiserer at mattemaraton er en uke hvor man setter inn "nådestøtet" i forkant av eksamen.

– Vi håper fokuset denne uka gjør at de som skal ha eksamen får løftet de digitale ferdighetene i GeoGebra og Excel til et så høyt nivå som mulig. Poengene du henter ved å beherske disse verktøyene utgjør en del av den totale poengsummen på eksamen, forteller Aas.

Fikk du ikke med deg mattehjelpen?

Det er fortsatt tid til å la webinarene våre hjelpe deg med innspurten før eksamen. Webinarene tar for seg GeoGebra, Excel og gode tips til selve eksamensdagen. De er gratis og åpne for alle. Webinarene er tilgjengelige til og med søndag 18. november.

Del 1 – GeoGebra og Excel for 1P:
https://attendee.gotowebinar.com/register/2021989082881642241

Del 2 – Geogebra og Excel for 1P:
https://attendee.gotowebinar.com/register/2694562544948353539

Eksamenskurs i matematikk:
https://attendee.gotowebinar.com/recording/7828472606923561473


Lykke til på eksamen!

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Klikk her for info om: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere {{ booking_school_description }}har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-