Fra ny i landet til ingeniørstudent

Etter bare fire år i landet og ett år på Sonans Nettstudier er Faryad (29) klar for å ta fatt på ingeniørstudier.

- Jeg ble veldig glad da jeg fant ut at jeg kom inn på byggingeniørstudiet ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Det er en veldig fin følelse å kjenne at du stadig nærmer deg det målet du har satt deg, forteller Faryad. 

Nylig fikk han svaret fra Samordna opptak som han lenge har drømt om. Den ferske ingeniørstudenten tok fagene Norsk, Matte R1, Matte R2 og Fysikk over ett år som privatist på Sonans Nettstudier, stort sett med toppkarakterer. 

Bestill gratis rådgivning

Krever hard jobbing

- Svaret er enkelt: jo større mål du har satt deg, jo hardere må du jobbe for å nå dem. Følelsen av å nå målene er verdt alle de tøffe dagene du har lagt bak deg. Ser man på veien til målet som en hobby eller som et eventyr går det mye lettere, forteller Faryad.

Han kom til Norge fra Iran for 4 år siden. Det har bydd på flere utfordringer.

- Det første jeg måtte tenke på var språket. Her opplevde jeg et stort 'gap', og jeg måtte jobbe dobbelt så hardt som mange andre. Da jeg først kom til Norge brukte jeg mye tid på å lære meg norsk, men etterhvert begynte jeg å bestå alle eksamener som lå foran meg.

Faryad endte med 6'er i norsk på rekordtid.

Oppfordrer til å grave i fagene

Faryad hadde alle våreksamenene sine i løpet av én uke, og røper at han ikke var så forberedt på Fysikkeksamen som han burde.

- Heldigvis hadde jeg tett kontakt med læreren 2 dager før eksamen. Jeg trodde ikke jeg kom til å lykkes, men etter eksamen kom sensorene bort til meg og sa at de trygt ville bo i ett av husene jeg kommer til å bygge. Å høre noe sånt når du egentlig ikke trodde du skulle lykkes er en veldig god følelse, sier han.

29-åringen skryter av læringsopplegget på Sonans.

- Selv om natta og i helgene var lærerne hjelpsomme og svarte på spørsmålene mine. Jeg har alltid vært glad i matte og fysikk, men på Sonans oppfordrer de deg virkelig til å grave mer i realfagene.

Fra rot til orden

Det å studere på nett har mange fordeler. For Faryad var fleksibilitet nødvendig ettersom han jobbet fulltid ved siden av.

- Straks jeg fikk registrere meg hos Sonans fikk jeg motivasjon og orden på alt. Selv om jeg jobbet i en hundre prosent stilling, hadde jeg mulighet til å følge studiene når jeg hadde tid. Alt stoff var tilgjengelig på nett hele skoleåret.

Han oppfordrer alle som har et klart mål om å bare sette i gang.

- Et sted må man starte. Når man først setter i gang når man målene sine før man aner det. Dessuten er det mange faktorer man ikke kjenner til fra før, men som både motiverer og hjelper deg å nå målet. For meg var en av dem Sonans, avslutter Faryad.

Sjekk snittet ditt

Skriv ny kommentar

Spør Sanna
sonans-logo-min circle-mask spinner-1 eyebrow-left eyebrow-right ear-left eyes eye glasses eye ear-right mouth mouth-right
Sanna er Sonans sin chatrobot. Spør et spørsmål så får du svar. For at du skal få best mulig svar, vennligst velg hvilken skole som er mest relevant for deg.
-
Les mer: {{ response.heading }}
{{ response.button_text }}
{{ response.second_button_text }}
Dersom du ønsker å endre time, avbestille time eller ikke har blitt kontaktet bør du ta kontakt med din skole.
Fant du svar på det du lette etter?
Jeg ser forresten at {{ available_human.name }} er tilgjengelig på chatten vår, hvis du ikke finner svarene du leter etter kan jeg sette deg over? Hvis du ikke finner svar på det du ser etter kan du legge igjen en beskjed. Du får svar så fort en av våre veiledere ser den.

{{ step.heading }}

Jeg ser en av våre rådgivere har ledig tid {{ description_of_date }}, hvis du vil kan jeg lage en avtale for deg {{ description_of_time }}?

Hvis det ikke passer da kan du søke i tilgjengelige tidspunkter ved å klikke her

Hvilken dato kan passe for rådgivning?

{{ missing_slots }}
Via videochat
Over telefon
Oppmøte {{ school_descrition() }}
Oppmøte i Bergen
{{ booking_error }}
{{ step.selected }}

{{ step.selected.description }}

-